ET LAG I SÆRKLASSE: Sergio Aguero har gitt Manchester City 4-0. Laget, som nå har femten seirer på rad, er så mye bedre enn konkurrentene at Premier League allerede er avgjort. Foto: Kieran McManus/BPI/REX
ET LAG I SÆRKLASSE: Sergio Aguero har gitt Manchester City 4-0. Laget, som nå har femten seirer på rad, er så mye bedre enn konkurrentene at Premier League allerede er avgjort. Foto: Kieran McManus/BPI/REXVis mer

Premier League

For første gang i Premier Leagues historie er sesongen avgjort i god tid før jul

Manchester City gjør akkurat som de vil i Premier League. De andre store sliter alle på sin måte og må konsentrere seg om det nest beste, plasseringene som gir Champions League

  • Swansea-Manchester City 0-4 West Ham-Arsenal 0–0 West Bromwich-Liverpool 0–0 Manchester United- Bournemouth 1-0, Tottenham-Brighton 2–0

I STORKLUBBENES FAMILIE – topp seks som vi ynder kalle dem – er Premier League redusert til en klubbs maktdemonstrasjon og røklas kamp om andre-, tredje-, o fjerdeplassen. Det er konsekvensene Manchester Citys dominans har gitt oss i god tid før jul og en kamp før halvspilt liga. Burnley er riktignok der oppe og splitter sekstetten etter en sensasjonell høst (sjetteplass foran Arsenal), men det vil ikke vedvare.

Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool og Tottenham er lagene med los på Champions League 2018/2019.

Med 63 poeng igjen å spille om er det plassene to til seks spenningen i Premier League handler om.

MED TANKE PÅ viktigheten av Champions League vil den spenningen leve hele veien til mai måned neste år. Etter 2–1 seieren på Old Trafford søndag er det stadig flere som tror Pep Guardiolas City blir vanskelig å gjøre noe med. Jeg er en av dem som er overbevist om at det er umulig. For det er ikke bare det at de vinner hver eneste gang som er Manchester Citys store styrke, det er måten de gjør det på.

De spiller seg selvfølgelig i trøbbel de også, fotball er ikke håndball.

Men selv om enkelte kamper kan se vriene ut på veien til poengene er det alltid kvalitet, og ikke flaks og marginer, som holder dem på stø kurs.

CHELSEA VAR FØRST ute i runde 17 og vant en solid og overbevisende seier i Huddersfield tirsdag kveld. På denne tiden i fjor var de seks poeng klare på toppen av tabellen. Nå er de fjorten bak denne sesongens dominerende aktør. Og selv om det forteller mye om Chelsea og de mange utfordringene som følger et tittelforsvar forteller det alt om Manchester City.

Etter seieren i Swansea nå med femten strake gevinster i Premier League.

Det er ikke bare enda mer historisk enn fjorten strake seirer.

Det er makeløst.

DEN POTENSIELLE SNUBLETRÅDEN borte mot bunnlaget Swansea tok Pep Guardiola på største alvor selv om det var 34 poeng og 46 mål mellom lagene ved avspark. Nå er det 37 og 50. Hvilket forteller at Manchester City, for å drepe kampene før de viktigste byttes ut til hvile, holder beinet på gassen for å holde momentet oppe.

Det kler dem.

ROMELU LUKAKU JUBLET ikke da han ga Manchester United 1–0 og seieren i en vrien hjemmekamp mot Bournemouth. Det forteller meg at kritikken han har fått etter den gode åpningen på sesongen har nådd adressaten. Og seieren holder José Mourinhos mannskap på den andreplassen som er det beste de kan oppnå.

Etter hvert, selv om de 63 poengene som ligger i potten gjennom vinteren og våren vil holde håpet om et City-sammenbrudd ved like, vil portugiseren være happy med det.

TOTTENHAM LEVDE LENGE farlig mot Brighton, men ble aldri forsiktige i jakten på 2–0. Derfor kom det også noen minutter før slutt. Etter en litt tung periode er Spurs tilbake på kjøl. Arsenal, som fortjente bedre enn bare ett poeng borte mot West Ham, kunne fort tapt da Chicharito avsluttet i tverrliggeren og ned på målstreken i kampens 90. minutt. Og på Anfield ble Liverpool stadig mer frustrerte der de ikke klarte å åpne West Bromwich.

Det er tungt både for Arsène Wenger og Jürgen Klopp.

For poeng som blir borte kommer aldri tilbake.

Fordi to av fem må til Europa League gjør det like vondt hver eneste gang.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.