Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For første gang med Zucca på laget kan Rangers gå glipp av et NHL-sluttspill

Det går mot at New York Rangers for første gang med Mats Zuccarello i laget og under Alain Vigneaults ledelse ikke når et NHL-sluttspill.

MISTER NHL-SLUTTSPILLET? New York Rangers ligger an til å miste NHL-sluttspillet. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM
MISTER NHL-SLUTTSPILLET? New York Rangers ligger an til å miste NHL-sluttspillet. Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets sesong kan bli klubbens dårligste på ni år. I 2009/10-sesongen var sist gang New York Ranges ikke tok seg til sluttspillet. Laget sanket bare 87 poeng på 82 kamper i grunnserien, men det var sesongen før Mats Zuccarello kom til klubben.

Nå har den «lille» nordmannen spilt 455 kamper og notert seg for 101 mål og 210 assist.

Langt opp

Med ni kamper igjen av sesongen har laget bare tatt 72 poeng. Det er 12 poeng opp til New Jersey Devils som har siste «wild card»-plassen.

Forrige gang laget tok hjem Stanley Cup-trofeet var i 1994, da Mark Messier kunne løfte den svære pokalen med 4-3 sammenlagt over Vancouver Canucks.

Laget spilte finale mot Los Angeles Kings i 2014, men der ble det tap med 1-4 i kamper. I fjor røk laget ut for Ottawa Senators i annen runde.

Tok tak

New York Rangers-ledelsen har tidlig skjønt at årets sesong ikke blir noen suksess. Det ble tatt tidlig grep med tanke på framtiden. Foran den siste overgangsfristen som gikk i slutten av februar ble mange av lagets høyt gasjerte stjerner solgt og byttet med bedre valg under kommende NHL-utvelgelser (draft).

Laget gikk en ny go i laget med sine nye «freshe» spillere, men ikke nok til å utfordre de tre beste i Metropolitan-divisjonen eller ta en av to «wild card» plasser som best rangerte i Eastern Conference.

Til den neste hjemmekampen mot Philadelphia Flyers torsdag har Vigneault varslet at han vil ta inn svenskene Lias Andersson og Filip Chytil fra AHL.

Andreas Martinsen gjorde comeback i NHL for sitt Chicago Blackhawks tirsdag. Etter 1-6-tapet for Colorado Avalanche ligger klubben enda mer utsatt enn Rangers. Med 69 poeng på 74 kamper har de hele 17 poeng opp til en plass i sluttspillet.

Med de eneste norske NHL-spillerne ute, kan begge være aktuelle for VM-spill for Norge. Ifølge Petter Thoresen så stresser man ikke med å få de to til VM, men tar det når den tid kommer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!