BYGGER LAG: Vegas Golden Knitghts er i full gang med å bygge seg et lag foran høstens NHL-debut. Fra venstre nysigneringene Marc-Ande Fleury, Deryk Engelland, Brayden McNabb og Jason Garrison. Foto: AP Photo/John Locher
BYGGER LAG: Vegas Golden Knitghts er i full gang med å bygge seg et lag foran høstens NHL-debut. Fra venstre nysigneringene Marc-Ande Fleury, Deryk Engelland, Brayden McNabb og Jason Garrison. Foto: AP Photo/John LocherVis mer

Nytt lag i NHL

For første gang på 17 år kommer et nytt lag til NHL. Har solgt ut sesongbillettene og har stadion midt på «The Strip»

Vegas Golden Knights gjør sitt inntog i National Hockey League (NHL).

(Dagbladet): Fra høsten blir det nystartede laget Vegas Golden Knights å se i National Hockey League (NHL). Laget er eid av sammenslutningen Black Knight Sports and Entertainment.

Laget hører altså til den pulserende byen mest kjent for sine kasinoer og mange kapeller der mange benytter sjansen til å smis i hymens lenker. Lagets stadion, T-Mobile Arena, ligger midt på verdenskjente «The Strip».

Det er 17 år siden sist NHL ble utvidet med et nytt lag. Derfor er det stor blest rundt laget over atlanteren.

Bygger et lag

Men først og fremst må Vegas Golden Knights bygge seg et lag som kan kjempe i NHL. Den muligheten får de ved å hente spillere fra andre lag, samt å arbeide hardt når spillerne uten kontrakt i ligaen frigis i sommer.

Tidligere ishockeyspiller Håkan Södergren har etter hockeykarrieren blant annet vært sportslig leder i Vålerenga og leder av Eliteserieforeningen. Han jobber nå som ekspert i Viasats NHL-sendinger. Han mener vi ikke skal ha så store forventninger til Vegas Golden Knights helt til å begynne med.

EKSPERT: Håkan Södergren. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
EKSPERT: Håkan Södergren. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Det er litt vanskelig å svare på det spørsmålet akkurat nå, for de er langt ifra ferdige med å få inn nye spillere. Så vi vet egentlig ikke hva vi skal forvente. Det blir spennende å se hva slags strategi de velger - om de velger unge, gode, men rimelige spillere, eller om de velger eldre og dyrere. Og hvor mye haster det for dem å få suksess? sier NHL-eksperten til Dagbladet.

Han tror at laget kommer til å sikre seg stammen når spillerne på såkalt «free agent» kan forhandles med i sommer.

Fra underholdningsbyen

Lagets trener heter Gerard Gallant, som har 20 års erfaring i trenergjerningen. Han var blant annet assistent i Columbus Blue Jackets - Espen «Shampo» Knutsens tidligere klubb - på starten av 2000-tallet.

STADION: Las Vegas Knights vil spille kampene sine i T-Mobile Arena, som ligger på pulserende «The Strip». Stadion fungerer også som konsertarena. Foto: AP Photo/John Locher
STADION: Las Vegas Knights vil spille kampene sine i T-Mobile Arena, som ligger på pulserende «The Strip». Stadion fungerer også som konsertarena. Foto: AP Photo/John Locher Vis mer

Stadionet, som åpnet i 2016, har fungert som konsertarena siden åpninga. I tillegg har anlegget holdt kamper i boksing og UFC. Det er også dette stadionet som skal holde milliardkampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor i august.

- Kan de bidra med noe til NHL, sånn underholdningsmessig, gitt beliggenheten og alt som skjer i byen?

- Det blir nok ingen forskjell på Golden Knights og andre rent underholdningsmessig. Det er først og fremst et ishockeylag. Premissene av hvordan laget spiller, er de de spiller mot. Men det kan hende de tenker å lokke til seg publikum som vil se Celine Dion en kveld, og ishockey neste, sier Södergren til Dagbladet.

Han minner om at Las Vegas ikke er en ren turistby.

- De har et hjemmepublikum som er fulltallig, og har solgt ut alle sesongbillettene. Det blir spennende å se. Man tenker jo ikke på at Las Vegas faktisk er en storby, og de som jobber og bor der - de er også interesserte i ishockey, sier Södergren.