OVERFALT: Slik er vi vant til å se Heidi Løke. Med ballen klistret i hånda og dratt i vater av motstanderne. Foto: Bjørn Langsem og NTB Scanpix
OVERFALT: Slik er vi vant til å se Heidi Løke. Med ballen klistret i hånda og dratt i vater av motstanderne. Foto: Bjørn Langsem og NTB ScanpixVis mer

«For første gang på et år har jeg ikke vondt noe sted.» Noen dager etter ble Heidi Løke skadd for første gang

Sjekk bildene: Uvirkelig at hun nesten aldri er skadd.

De siste dagene har Dagbladet skrevet om skadene i håndballen. Nora Mørk er tilbake etter et to og et halvt års operasjonsmareritt (krever abonnement i DB+), og denne lista viser hvor mange gullvinnere Norge har måttet unnvære siden 2005.

Få spillere får så mye juling som Heidi Løke i løpet av 60 minutter. Likevel er hun aldri skadd.

Og ikke aldri som i svært sjelden. Aldri. Helt til nylig.

- Historisk dag 30. oktober skrev Györ-spilleren på Facebook at hun våknet uten smerter.

- Dette er en historisk dag. For første gang på et år har jeg ikke vondt noe sted på kroppen. Føler meg ung og lovende igjen, skrev 30-åringen.

Bare noen dager seinere ble hun skadd, ifølge henne selv for første gang.

- Jeg kjenner alltid noe, hver eneste dag. Det kan være slag fra en albue eller smell fra et kne. Men denne skaden var en akuttskade, og er sånn sett noe annet, sier Løke til Dagbladet.

SKADEFRI-BLID: Heidi Løke er kvitt kneproblemet og viste i Møbelringen Cup i Drammen at hun er 100 prosent klar for VM. Foto: Bjørn Langsem
SKADEFRI-BLID: Heidi Løke er kvitt kneproblemet og viste i Møbelringen Cup i Drammen at hun er 100 prosent klar for VM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Smellen i kneet plasserte henne på tribunen i noen Györ-kamper, og det førte til at landslagssjef Thorir Hergeirsson holdt en åpen plass i VM-troppen i tilfelle hun ikke ble klar. Løke har derimot fått såpass mye juling at det skal mer til, og hun viste i Møbelringen Cup forrige helg at hun er tilbake.

Takker klubben - Györ har vært superbra. Jeg kunne spilt de to siste kampene i Ungarn, men da kunne jeg risikert at det ble verre, og at det ikke ble noe VM. I stedet er jeg kvitt kneskaden, klar for VM og jeg kommer ikke hjem skadd, sier Heidi.

Løke er en av verdens mest fryktede linjespillere. Det betyr selvfølgelig at motstanderne strekker seg langt for å prøve å stoppe henne. Ofte litt lenger enn det regelboka egentlig tillater.

Men selv om det kan se ut som de forsøker å rive av henne armene, er hun alltid hel når neste kamp kommer.

- Du hadde også en strekk før OL i London, men bortsett fra det har du aldri vært skadd?

- Ja, det er faktisk sant. Jeg sto ikke over noen offisielle kamper som følge av den strekken. Det har vært noen småting, men jeg har ikke mistet kamper.

Omgangssyke I 2010-EM måtte hun derimot se lagvenninnene fra hotellet, med ei bøtte ved siden av senga. Omgangssyke er det verre å gardere seg mot enn skader.

- Hvorfor tror du at du har gått klar?

RØFF BEHANDLING: Her får Heidi Løke røff behandling mot Nederland. Foto: Bjørn Langsem
RØFF BEHANDLING: Her får Heidi Løke røff behandling mot Nederland. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg startet tidlig med grunntreningen, vi trente vanvittig mye tung styrke allerede i Gjerpen, så det dannet et godt grunnlag. Og så har jeg selvfølgelig vært heldig.

Og når du vokser opp med seks søsken i en håndballfamilie, da får du en smerteterskel utenom det vanlige.

• Håndballjentene VM-åpner lørdag kveld, mot Spania klokka 20.15.