For første gang på sju sesonger skal semifinalene spilles uten Barcelona

Atlético Madrid så seg aldri tilbake etter en fantastisk start.

Atlético Madrid - Barcelona 1-0 (1-0) 2-1 sammenlagt.

(Dagbladet): I seks strake sesonger har Barcelona vært i semifinalen i Champions League (vunnet to ganger), i kveld ble det bråstopp i Madrid. Kokes scoring etter fem minutter ble kampens eneste.

- Målet var veldig viktig fordi det hjalp laget til å ta seg videre til semifinalen. Jobben laget har gjort i kvartfinalen har vært spektakulært. Vi er de klare vinnerne. Jeg syns det er vanskelig å tape en kamp med fans som dette, sier Koke til uefa.com.

For Atlético Madrid betyr det at klubben er i semifinalen for første gang siden 1974 (!).

- Det er spektakulært, dette laget har ingen grenser. Vi må la folket fortsette å drømme. Det neste laget vi møter vil bli vanskelig. Vi har slått ut et av de beste lagene, hvis ikke det beste, sier Koke.

Premissene før kveldens kamp var klare; Barcelona måtte score for å ha en mulighet til å ta seg videre. Men det var hjemmelaget Atlètico Madrid som gikk ut i hundre i kveld.

Allerede etter fem minutter hadde hjemmelaget en ball i mål. Koke fikk stå veldig alene på bakerste stolpe etter massivt press fra hovedstadslaget, og nummer 7 sendte Vicente Calderon til himmels på første touch.

Tre i stengene Det kokte på tribunene i Madrid, og det så ut til å koke i toppene til Barcelona-spillerne også, som ikke var i nærheten den første halvdelen av omgangen. Stjernespiss Diego Costa rakk ikke kampen med skadeproblemene sine, men David Villa var ikke noe dårlig alternativ på topp.

Den lille spissen sendte ballen i treverket to ganger i løpet av ti minutter, og det var også Atléticos tredje avslutning i aluminiumen i den første omgangen.

Det imponerte blant andre fotballekspert Lars Tjærnås, som skrev følgende på Twitter:

- Har sett noen tusen fotballkamper. Har ALDRI sett maken til Atleticos første ti minutter.

Først etter en snau halvtime våknet Barcelona, som likevel ikke skapte stort før hvilen. Cesc Fabregas gikk i bakken på kanten av 16-meteren, og dommer Howard Webb kunne fort ha blåst straffespark i situasjonen. Men det gjorde ikke den engelske pipeblåseren.

- Jeg vet ikke om Atlético fortjente å vinne. Vi hadde flere sjanser til å få uavgjort, vi hadde fire eller fem sjanser som vi normalt scorer på. Jeg syns vi fortjente uavgjort, og sende kampen til ekstraomganger, sier Xavi til uefa.com.

Store muligheter I den andre omgangen snudde kampbildet seg, og Barcelona produserte flere store muligheter like etter hvilen. Først var det Courtois som var raskt ute og stoppet Neymar som ble spilt fri, før Xavi skjøt over målet fra en god posisjon.

Men etter et massivt press i noen få minutter, ble den neste halvtimen en heller rolige affære i Madrid. Det var noen sporadiske forsøk fra begge lag, men ingen store muligheter å melde om før kaptein Gabi fikk muligheten til å nærmest punktere kampen.

Midtbanespilleren ble fint spilt fri på litt skrått hold, men i stedet for å banke ballen mot kassa, ble det nærmest et tilbakespill i stedet.

Atlético Madrid hadde vunnet alle sine fire hjemmekamper i turneringen denne sesongen, med en samlet målforskjell på 13-2. Klubben hadde også sluppet inn fem må på ni kamper, noe som er færrest av samtlige lag. Og den statistikken ble opprettholdt i kveld.

Nå venter Bayern München, Chelsea eller Real Madrid i semifinalen. Semifinalene trekkes fredag.