- For første gang siden Imperiets fall føles London som verdens hovedstad

Britiske aviser flommer over av selvskryt etter drømme-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): I 17 dager har 10 820 utøvere fra 204 nasjoner konkurrert om olympisk heder og ære i 302 øvelser fordelt på 26 idretter.

I går ble OL i London avsluttet med en spektakulær slagerparade, hvor britene med god samvittighet feiret seg selv, vel vitende om at det meste hadde forløpt så smertefritt som bare de mest optimistiske hadde turt å håpe på forhånd.

- Vi tente en flamme, og vi lyste opp verden, sa organisasjonskomitéens (Locog) formann, lord Sebastian Coe, under avslutningsseremonien.

Selv om IOCs mektige president Jacques Rogge ikke ville strekke seg til å si at lekene hadde vært tidenes beste sommer-OL, uttrykte han lettelse og glede over hva London hadde fått til siden de ble tildelt lekene under IOC-kongressen i Singapore sommeren 2005.

- Dette var utøvernes OL. Deltakerlandsbyen var fantastisk, arenaene var topp moderne og veldrevet, dere hadde et fantastisk publikum og de frivillige gjorde en alldeles strålende innsats, sa Rogge.

Ubegrunnet frykt Mens utøverne er på vei hjem til alle firer verdenshjørner og den store nedriggingsjobben som smått er i gang, er det satt av rikelig med plass til selvskryt i mandagens britiske avisspalter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer