Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alex Fergusons hjerneblødning

For første gang snakker familien etter Ferguson-dramaet: - Takk

Er skrevet ut av intensiven, men har en lang rehabilitering foran seg.

TAKKER FOR STØTTEN: Sir Alex Fergusons familie uttaler seg for første gang etter at den tidligere United-treneren ble innlagt på sykehus. Foto: NTB Scanpix
TAKKER FOR STØTTEN: Sir Alex Fergusons familie uttaler seg for første gang etter at den tidligere United-treneren ble innlagt på sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United-legende Sir Alex Ferguson ble forrige helg innlagt på sykehus og operert for en hjerneblødning. Operasjonen gikk bra, men det ble sagt at den tidligere United-treneren hadde en lang rehabilitering foran seg. Torsdag ble han skrevet ut av intensivavdelingen.

Nå snakker familien offentlig for første gang etter hendelsen.

- Jeg ønsker å takke det enorme antallet mennesker som har vært så snille og sendt støttemeldinger, sier sønnen Darren i en offentlig uttalelse, ifølge BBC.

Takker for støtten

Darren er selv fotballtrener for Doncaster i engelsk League One. Han misset lagets siste kamp for sesongen da faren ble innlagt.

Støtteerklæringene har rent på etter at nyheten ble kjent søndag, blant annet Ole Gunnar Solskjær, som spilte under Ferguson i elleve sesonger.

- Jeg gjør som resten av fotballverden: Krysser fingrene for at han vinner enda en kamp. Er det en som klarer å vinne en kamp til, så er det ham, sier en preget Solskjær til TV 2.

Darren Ferguson takker for støtten.

- Det har vært overveldende å lese hvor mange som bryr seg og at de tenker på faren min og veien tilbake.

Videre uttrykker familien at de ønsker ro i perioden framover.

- Betydd alt

Solskjær spilte under Alex Ferguson i 11 (!) sesonger. Skotten førte de røde djevlene til blant annet 13 ligagull, fem FA-cupseiere og to Champions League-seiere.

Solskjær ble selv matchvinner i 1999, da de vant den gjeve turneringa for første gang.

- Han har betydd nesten alt for fotballkarrieren min. Det er ikke lenge siden jeg traff ham heller, og han har vært i god form, det er et sjokk for alle. Så krysser vi fingrene og alt annet vi har, så vinner han denne kampen også, sier Solskjær til TV 2.

Ferguson var United-trener i hele 27 år. Få har sittet lenger, eller vunnet mer, enn skotten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media