For første gang topper Norge laget på blandetstafetten

Flatland, Berger, Bø og Bjørndalen åpner skiskytter-VM. Direkte klokka 12.30.

TOPPET LAG: Tarjei Bø, Ann Kristin Aafedt Flatland, Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen utgjør Norges første toppede lag på en blandetstafett i skiskytter-VM. Stafetten er åpningsdistansen i mesterskapet i russiske Khanty-Mansijsk klokka 12.30 i dag. Foto: Heiko Junge, Scanpix
TOPPET LAG: Tarjei Bø, Ann Kristin Aafedt Flatland, Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen utgjør Norges første toppede lag på en blandetstafett i skiskytter-VM. Stafetten er åpningsdistansen i mesterskapet i russiske Khanty-Mansijsk klokka 12.30 i dag. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

• Følg blandetstafetten på live.dagbladet.no/skiskyting fra klokka 12.30.

(Dagbladet): Får du ikke nok av VM? Da kan du glede deg over at det starter enda et verdensmesterskap i dag. Og selv om det er spesielt med ski-VM på hjemmebane, er det få idretter som fenger det norske publikum som skiskyting.

Skiskytter-VM i Khanty-Mansijsk åpner med blandet stafett. Og for første gang stiller også Norge med toppet lag på øvelsen der to kvinner og to menn går på lag.

Det norske laget består av Tora Berger, Ann Kristin Aafedt Flatland, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø.

Bare Emil mangler Bare Emil Hegle Svendsen kunne kanskje gjort laget enda sterkere, men står over fordi han ankom VM-byen sent. Han var igjen i Norge med håp om en plass på stafettlaget i Holmenkollen i morgen.

- Blandetstafetten er første øvelse i år, mens det vanligvis er blitt lagt lenger ut i mesterskapet. Dermed får vi «strukket» mesterskapet ut noen flere dager, og det letter litt på belastningen. Derfor kan vi stille med et sterkt lag som bør være med å kjempe i toppen, sier Ann Kristin Aafedt Flatland til NTB.

Også de andre stornasjonene stiller med sine beste løpere, og Sverige, Tyskland, Frankrike og Russland er sammen med Norge i favorittsjiktet.

De andre favorittene stiller slik: Tyskland: Andrea Henkel, Magdalena Neuner, Arnd Peiffer, Michael Greis.

Russland: Svetlana Sleptsova, Olga Zaitseva, Jevgenij Ustjugov, Ivan Tsjeresov.

Frankrike: Marie Laure Brunet, Marie Dorin, Alexis Boeuf, Martin Fourcade.

Sverige: Helena Ekholm, Anna Carin Zidek, Björn Ferry, Carl Johan Bergman.

• Følg blandetstafetten på live.dagbladet.no/skiskyting fra klokka 12.30.