- Før gjorde vi jobben skikkelig, da knakk vi faktisk bein

André Flem ikke skremt av Nannskogs «voldsbruk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere Stabæk-forsvarer André Flem (39) jobber nå som klubbens IT- og medieansvarlig, en jobb som gjør at han kan følge dagens spillere tett.

Som en følge av Daniel Nannskogs angivelige voldsbruk mot lagkamerat Petter Furuseth Olsen og TV 2s Carl Andreas Wold, finner han det nødvendig å understreke at alt var verre før.


- Det har vært mye verre før. Før gjorde vi jobben skikkelig, da knakk vi faktisk bein, skriver Flem i et skrått innlegg på Stabæks hjemmesider.

- Holter taklet på meg brudd

Ifølge ham, er Christian Holter tidenes verste voldsutøver i Stabæks garderobe.

- Holter har i sinne taklet meg med brudd i foten som resultat. Da var han litt småamper etter at jeg hadde slått et par tunneler, driblet ham på rumpa et utall ganger og så videre, erter Flem, men tillegger at det med takling og brudd er sant.

- Og ikke nok med det. Da Gaute Larsen glemte å blåse i fløyta på en trening, var det bare å få ut raseriet på nærmeste mann med ballen, Jon Arvid Skistad. Resultat: avrevet korsbånd, fortsetter Flem.

Overfor Dagbladet.no utdyper han hvorfor han velger å trekke fram disse eksemplene.

VILLERE FØR: Tidligere Stabæk-spiller André Flem mener det bare er naturlig at det smeller på treninger nå og da. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
VILLERE FØR: Tidligere Stabæk-spiller André Flem mener det bare er naturlig at det smeller på treninger nå og da. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

- Egentlig så er det en hyllest til Holter, for alle lag trenger slike typer spillere. Et eksempel er VM-vinner Italias Marco Materazzi, nevner Flem.

- Jeg kunne ha dratt fram tusenvis av episoder. I toppfotball er det hard konkurranse om plassene og tøffe nærdueller hele tida. Da er det bare naturlig med verbale utskjellinger og en og annen smell. Mediene går nok glipp av de fleste godbitene, sier Flem fornøyd.

- Holter - en positiv bølle

Med andre ord er han på ingen måte forbannet på sin gamle lagkamerat Holter. Snarere tvert imot.

- Verken jeg eller Skistad var sint på Holter. Holter er nemlig en real fyr. Bølle, men en positiv bølle, og han var en type spiller man må ha i et lag, sier Flem, som mener det aksepteres mer fra slike typer personer.

- På grunn av kameratskapet blir det da en humorgreie, i stedet for at det blir tatt ille opp, sier Flem til Dagbladet.no.

Når det gjelder den posisjonen i et lag, ser han likhetstrekk mellom Daniel Nannskog og Holter.

- Daniel kan nok være sånn også. Bøllete, kanskje mest verbalt bøllete, men real, ærlig og oppriktig. Da tolereres det i en garderobe, og takhøyden i et sånt miljø er noe jeg satte stor pris på. Og har du vært på innsiden, vet du også å ta en del skriverier med en stor klype salt, påpeker Flem.

- Før gjorde vi jobben skikkelig, da knakk vi faktisk bein

I 2003 fikk for øvrig samme Flem følgende avskjedshilsen fra Christian Holter:

- Med en taklingsfrekvens godt over det vanlige, gjerne litt sent, litt bakfra og litt hardere enn alle andre, var du en fryktet motstander. Du tok noen smeller, men fremfor alt: du ga.

VILLMANN? Christian Holter la, ifølge André Flem, ingenting imellom på trening. - Fordi han er en bra mann ellers, ble det en humorgreie, forteller Flem.
TAR OPP ARVEN? Daniel Nannskog har visse likhetstrekk med tidligere innpiskere, mener André Flem.
«FIGHT CLUB»? Under tittelen «Slåsskjempene» presenterte Dagbladet tøffingene Martin Andresen (f.v.), Christian Holter, André Flem og Thomas Finstad på et bilde inspirert av filmen «Fight Club». Om tilstandene i Stabæk var like ille, er tvilsomt, men Flem forteller iallfall at det var verre enn det er i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer