FORSVARER KEAN: Alex Ferguson sier at han aldri har sett noe så ille som kritikken Steve Kean ble utsatt for etter tirsdagens tap mot Bolton. - For guds skyld, la fyren være, sier Ferguson om Kean. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix
FORSVARER KEAN: Alex Ferguson sier at han aldri har sett noe så ille som kritikken Steve Kean ble utsatt for etter tirsdagens tap mot Bolton. - For guds skyld, la fyren være, sier Ferguson om Kean. Foto: Reuters / Eddie Keogh / ScanpixVis mer

- For guds skyld, la fyren være

Ferguson rykker ut til Steve Keans forsvar.

(Dagbladet): Blackburn-fansen har krevd Keans avgang lenge, men etter tirsdagens tap mot Bolton nådde kritikken nye høyder da sluttsignalet lød. Hele stadion buet ut eget lag, og det var store protester mot Kean og klubbens eiere utenfor stadion etter kampslutt.

Harry Redknapp kalte hetsen for «grufull», og nå rykker også Alex Ferguson ut i Keans forsvar.

Ferguson har vært manager i 37 år, men har aldri sett noen bli kritisert så ille som det Blackburn-manageren ble av egne fans etter tirsdagens tap.

Aldri sett noe så ille - Jeg har aldri sett noe så ille. Jeg føler for ham, sa Alex Ferguson på en pressekonferanse i dag ifølge Daily Mail.

Han roser Kean for å fremstå rolig og fattet på pressekonferanser og under kamp, og fortalte også at han hadde prøvd å ringe ham for å gi ham støtte.

- Jeg prøvde å ringe ham her om dagen, men han gjør vel rett i å ha telefonen av, sa Ferguson.

69 år gamle Ferguson mener utskjellingen av Kean ikke reflekterer fint på samfunnet.

- Det er forferdelig å se på, og det taler ikke akkurat til fordel for dagens samfunn når en ser slik oppførsel fra supporterne.

- Vi har alle mye følelser, og vi vil alle se at laget ens vinner. Men for guds skyld, la fyren være, sier Ferguson om landsmannen.

- Fælt å se Morten Solberg Helgerud er styremedlem i Blackburn Rovers Supporters Club Norway, og han synes det var forferdelig å høre den øredøvende kritikken mot Kean etter Bolton-tapet.

- Det var fælt å se. Vi har vært kjent for å være en hyggelig og koselig familieklubb, men nå er det bare hat, hat og hat. Det er bare ett ord som kan beskrive situasjonen, og det er kaos, sier Helgerud til Dagbladet.

- Vi har gått fra å ha det forferdelig til å ha det enda mer forerdelig. Klubben vi kjente har omtrent blitt visket bort i løpet av et år, legger Helgerud til.

Sammen med resten av den norske supporterklubben skrev de tirsdag en pressemelding med tittelen «Gi oss fotballklubben vår tilbake!».

- Vi har selvsagt vært misfornøyde lenge med situasjonen, men vi stiller spørsmålstegn ved om det er Kean som er problemet eller eierne. Etter at de tok over har det bare gått en vei, og det er nedover, sier han.

Selv om han mener eierne er et vel så stort problem som Kean, mener han likevel at Kean burde gå.

- Steve Kean har stått på og har prøvd så godt han kan, men uten å få resultater. Vi tror ikke nødvendigvis han er det største hodet på monsteret, men han er ikke rett mann for å reise skuta, sier Helgerud.

- Hvem vil dere ha som erstatter?

- Det har vært snakk i det siste om en Mark Hughes-retur, men det tror jeg er lite sannsynlig. Slik situasjonen er i klubben nå tror jeg andre spillere og managere ser på Blackburn som et vepsebol.

Møter Liverpool og United i jula Etter tirsdagens var det nærmest lamslåtte Blackburn-spillere som tuslet av Ewood Park. Blackburn, som vant Premier League for drøyt 15 år siden, feirer jul på jumboplass og går et knallhardt romjulsprogram i møte.

- Vi møter Liverpool og Manchester United. Begge borte. Det er jo to sikre sekspoengere, det, sier Helgerud ironisk.

Han mener Kean burde vært sparket allerede etter Bolton-kampen.

-  Jeg ble nesten sjokkert over at det ikke ble foretatt noe etter Bolton. Hadde det skjedd noe da ville en ny manager fått tid til å sette opp en slags plan for januar. Jeg ble svært skuffa over at det ikke ble foretatt noe tirsdag, sier Helgerud til Dagbladet.

HARDT PRESSET: Blackburn-manager Steve Kean er under hardt press fra egne supportere. Foto: Scanpix
HARDT PRESSET: Blackburn-manager Steve Kean er under hardt press fra egne supportere. Foto: Scanpix Vis mer