For hans føtter blir det vanskelige enkelt, og det enkle vanskelig

Mario Balotelli er EMs mest fascinerende spiller.

ENIGMATISK KARAKTER: Under kampene dveler TV-produsentene grådig ved nærbilder av Balotellis ansikt. (Foto: REUTERS / NTB Scanpix)
ENIGMATISK KARAKTER: Under kampene dveler TV-produsentene grådig ved nærbilder av Balotellis ansikt. (Foto: REUTERS / NTB Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ikke tvil: Det er det mest fascinerende øyeblikket i årets fotball-EM. Vi er femtitre minutter ut i gruppespillmatchen mellom Spania og Italia, oppgjøret har stått og vippet uten altfor store sjanser noen veier. Når midtstopperen Sergio Ramos bedagelig skjermer ballen ut mot sidelinja, litt inn på den spanske halvdelen, er det ingen som forventer noe spesielt.

Før Mario Balotelli våkner. To steg bringer han i ryggen på spanjolen. Ett støt med skuldra, så er Ramos borte; et touch med hodet, så er ballen under kontroll. Balotelli skyter fart mot mål med ballen i føttene. Et hav av gress åpner seg foran ham. Italieneren stanser opp litt for seg selv på veien. Slik gjør han ofte. Bevegelsesmønsteret likner ikke det du ellers forventer på en fotballbane. Han nøler, sakner farten, ser seg omkring.

Det er som om øyeblikket gradvis har endret karakter. Det er som om verden forsvinner. Som om kameramennene og linjemennene og ballguttene forsvinner, som om alle lyder dempes, som om gresset gulner langsomt og visner hen under føttene våre, det blåser en vind av stillstand og tomhet og ingenting gjennom PGE Arena i Gdansk. Bare målet står der fortsatt, inne ved streken venter Iker Casillas. Balotelli har stanset helt opp nå. Han løfter blikket. Og endelig kommer Sergio Ramos løpende bakfra og takler ballen ut til corner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer