Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- For hard straff for Bjørn Einar

Landslagskollegene støtter Romøren.

STØTTER ROMØREN: Anders Jacobsen mener landslagsledelsen har gått for langt ved å utestenge Bjørn Einar Romøren fra verdenscupkonkurransene i Finland.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STØTTER ROMØREN: Anders Jacobsen mener landslagsledelsen har gått for langt ved å utestenge Bjørn Einar Romøren fra verdenscupkonkurransene i Finland.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lagkamerat Anders Jacobsen mener at det var feil å utestenge Bjørn Einar Romøren fra verdenscuprennene i Lahtis.

Fredag hoppet Jacobsen kvalifisering i den finske vintersportshovedstaden, mens Romøren var utestengt av sin egen sportssjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund fordi han «stjal» førstehoppet i Holmenkollen fra Anette Sagen.

- Jeg mener det var for hardt å utestenge ham. Han har fått kjørt seg nok, og måtte stille opp på pressekonferanse og alt. Vi skulle gjerne ha hatt ham med oss her. Det har vært for mye hysteri rundt en liten sak, mener Jacobsen.

Jacobsen antyder at det har blitt slik på grunn av skisportens posisjon i Norge.

- Men nå er det nå en gang blitt slik, og jeg håper at Bjørn Einar bruker dagene hjemme i Norge godt.

SyndTom Hilde likte heller ikke at Romøren ikke fikk hoppe i Finland.

- Jeg synes synd på Bjørn Einar. Han dro til Kollen for å hoppe, og satte ikke først utfor på grunn av politikk eller fordi han ikke liker kvinner eller Sagen. Sagen er verdens beste kvinnelige hopper, og det er uflaks at det er blitt framstilt slik det er blitt gjort. Jeg synes synd på Roar Gaustad i Kollenhopp også. Jeg leste i en avis som sammenlignet Romøren med Tiger Woods, men jeg vil nå si at det han er gjort er hakket verre, sa Hilde.

Tidlig- Hva synes du om utestengelsen?

- Clas var tidlig ute og sa at han skulle straffes, og da måtte han gjøre noe. Jeg vil helst ikke ha noen mening. Dette er blitt en sak mellom Bjørn Einar, skiforbundet og Kollenhopp, sa Hilde.

Jacobsen nest lengstAlle de fire norske er kvalifisert til søndagens verdenscuprenn i Lahtis.

Bare polakken Adam Malysz var lenger enn Anders Jacobsen under fredagens kvalifisering.

Malysz hoppet 130 meter, mens Jacobsen var nest lengst med 126,5 meter sammen med østerrikeren David Zauner.

Både Malysz og Jacobsen var forhåndskvalifisert til rennet.

Zauner var best av de som måtte kvalifisere seg. Blant dem havnet Roar Ljøkelsøy på 11.-plass (120 meter), Anders Bardal på 14.-plass (120,5 meter) og Tom Hilde på 16.-plass (120 meter).

Verdens to beste hoppere, Østerrikes Gregor Schlierenzauer og Sveits? Simon Amman deltok ikke i kvalifiseringen. Begge var forhåndskvalifisert til rennet.

Lørdag er det lagkonkurranse.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!