For høye på pæra?

Det mener Roy Keane.

(Dagbladet.no): Ikke uventet fikk Steve McClaren hardest medfart av den engelske pressen i dag. Som forventet fikk han også sparken i frokosttimene i dag, men Sunderland-manager Roy Keane gir først og fremst spillerne skylda for at England går glipp av sitt første sluttspill siden 1994.

For i skjebnekampen på Wembley gjorde Kroatia akkurat det de hadde annonsert på forhånd at de ville gjøre- vise at de er et bedre lag enn England.

Keane synes det var påfallende å se hvor mye tryggere kroatene var med ballen.

- De (engelskmennene) har hjertet og lidenskapen, men det får deg bare et stykke på vei. Du må også være teknisk god nok til å behandle ballen. De beste nasjonene, de som alltid kvalifiserer seg og vinner turneringer, har de ferdighetene, sier Keane ifølge PA.

- Når det er sagt, har England noen strålende spillere, legger han til.

Tidligere i år har Keane gjort seg bemerket ved å skjelle ut veike fotballproffer som lar parterne bestemme hvor de skal spille. Nå går han igjen til angrep på holdningene til England-stjernene.

- Studerer du noen av spillerne og den engelske leiren, og dette er bare min mening, er det for mange egoer der - for mange som er høye på pæra. Om du blir revet med av litt suksess er du i trøbbel. Når jeg ser på den engelske leiren ser de ikke til å være en glad gjeng, og kroppsspråket deres er ikke bra, mener Keane.

For selv om det engelske laget ser sterkt ut på papiret, fungerer de ikke som et lag.

SKUSLET BORT EM-SJANSEN: Steven Gerrard rusler slukkøret vekk mens Kroatia feirer scoring på Wembley. Med 2-3-tap må England sitte hjemme under EM neste år. Foto: REUTERS
SKUSLET BORT EM-SJANSEN: Steven Gerrard rusler slukkøret vekk mens Kroatia feirer scoring på Wembley. Med 2-3-tap må England sitte hjemme under EM neste år. Foto: REUTERS Vis mer

- Det hjelper ikke hvor gode de er, gode spillerne er ikke det samme som et godt lag. Steve McClaren mistet jobben sin fordi England ikke kvalifiserte seg, og det er greit nok. Men spillerne må også ta ansvar for seg selv. Jeg tror ikke landslagsfotball er så viktig for mange spillerne lenger. Klubbfotballen har tatt over, mener han.

<B>STERKE MENINGER:</B> Roy Keane pakker sjelden meningene sine inn i silkepapir.