- For ille om jeg hadde havnet på pallen

Men Romøren gliste etter 4. plass.

(Dagbladet.no): Bjørn Einar Romøren lå på tredjeplass etter 1. omgang, men ramlet utenfor pallen etter et hopp på 123 meter i finaleomgangen.

Thomas Morgenstern var i en klasse for seg, og vant slik han gjorde i går. Østerrikerne tapetserte pallen fullstendig, ettersom Andreas Kofler og Wolfgang Loitz tok de to neste plassene.

Romøren smilte uansett fornøyd etter 4. plassen - og hevdet en pallplass ville vært mer enn han fortjente.

- Det hadde nesten vært for ille om jeg hadde havnet på pallen slik jeg hoppet, det ville vært stygt mot de andre. Men det var deilig å få det til igjen, sier Romøren til NRK.

Han har en 2. plass å se tilbake fra rennet i Kuusamo 1. desember, men endte helt nede på 20. plass lørdag, og trengte en bekreftelse på at han er tilbake etter fjorårets triste sesong.

- Sesongen er lang, cup er cup, ballen er rundt og alt det der. Men det er utrolig deilig å få til gode hopp. To 20. plasser her i Granåsen hadde ikke vært moro, da hadde jeg begynt å lure litt igjen, sier han.

Skal ta østerrikerne

Tom Hilde fulgte opp gårsdagens 3. plass med en 6. plass i dag, og ble med det nest beste nordmann.

ØRNEN FLYR IGJEN: Bjørn Einar Romøren fikk bekreftelsen han trengte i Granåsen i helga. I dag endte han på 4. plass. Foto: SCANPIX
ØRNEN FLYR IGJEN: Bjørn Einar Romøren fikk bekreftelsen han trengte i Granåsen i helga. I dag endte han på 4. plass. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er kjempefornøyd, sier han til NRK.

- Jeg har vært stabil, er ikke helt der oppe med Morgenstern, men jeg synes jeg har vært veldig flink, jeg, smiler han.

Han synes det er betryggende at flere nordmenn markerer seg på resultatlistene.

- Det er deilig å ha med noen andre, sånn at det ikke er krise når man bommer.

Hilde er heller ikke redd for at østerrikernes forsprang er blitt for stort før hoppuka.

- I dag var de faktisk strie, men ingen av oss er helt på topp. Selv om jeg hopper bedre enn noen gang gjør jeg mange feil, sier Hilde.

<B>PÅ SJETTEPLASS:</B> Tom Hilde.