For ingen banker RBK

Alle årene som Norges beste lag har visst gjort RBK til en klubb for hele landet

TRONDHEIM 20090405:
RBK-jubel etter 1-0-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal i Trondheim  søndag.  
Foto: Geir Otto Johansen  / SCANPIX
TRONDHEIM 20090405: RBK-jubel etter 1-0-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Brann på Lerkendal i Trondheim søndag. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| BARE et par dager var RBK truet av Vålerenga og Brann i Klubben i mitt hjerte. Så rykket de fra. Med kun to dager igjen å stemme har avstanden ned til de hardeste konkurrentene økt til et par tusen stemmer.

Det er en utvikling som bekrefter inntrykket av at RBK gjennom sin dominerende posisjon i klubbfotballen har skaffet seg tilhengere over hele landet. Sannsynligvis er Trondheimsklubben Norges mest populære idrettslag.

I tillegg er RBK blant de klubbene som har kommet seg best igjennom tilskuersvikten i Tippeligaen. Det skyldes et bevisst forankringsarbeid i hele regionen. RBK har mer identitet enn de fleste norske idrettslag.

Nettopp der sliter for eksempel Viking for tida. At denne tradisjonsrike Stavanger-klubben henger etter i årets avstemning er neppe noen tilfeldighet. Skuffelsene har stått i kø for klubben de siste sesongene. Nå blir de utklasset i Klubben i mitt hjerte av den sosialt engasjerte gjengen i Siddis samt av de nyopprykkede naboene Ulf Sandnes. Det er dårlige tegn for en klubb som lever av grepet på det brede lokale publikummet.

Stillingen i avstemningen er ellers slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer