TO KAMPER: Cecilia Brækhus sier hun kan møte Holly Holm i hennes hjemby Albuquerque, men bare hvis det også blir en kamp i Europa.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TO KAMPER: Cecilia Brækhus sier hun kan møte Holly Holm i hennes hjemby Albuquerque, men bare hvis det også blir en kamp i Europa. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

- Før jeg gir min endelige godkjennelse, må jeg vite at det ikke er noe lureri

Brækhus sier ja til Albeuquerque, men på én betingelse.

- Jeg har sagt til manageren min, Nisse Sauerland, at jeg aksepterer å møte Holm på hennes hjemmebane i Albuquerque, dersom det også blir en kamp i Europa, sier Brækhus til NTB.

Tidligere har hun sagt at det ikke var aktuelt for henne å reise til New Mexico, men nå har hun altså ombestemt seg.

Det står om noen VM-titler, men mest av alt om hvem som er den beste kvinnelige bokseren i verden uansett vektklasse. Holly Holm smykker seg med den tittelen nå, men flere og flere tror at Brækhus er bedre enn henne. Bare en kamp vil vise hvem av dem som er verdenseneren.

Brækhus har utfordret Holm til kamp i Las Vegas. Det ønsker ikke den amerikanske jenta og manageren hennes. Derfor er det siste utspillet fra Holms manager Lenny Fresquez at det kan bli kamp, dersom et oppgjør går i Albuquerque og et i Europa. Dette aksepterer Brækhus.

- Før jeg gir min endelige godkjennelse for et opplegg med kamp både i Albuquerque og Europa, må jeg vite at det ikke er noe lureri, sier Brækhus, som vil møte den amerikanske jenta, koste hva det koste vil.

Frustrerende I lang tid har det pågått forhandlinger mellom Sauerland og Holly Holms manager, men fram til nå har det kommet lite konkret ut av forhandlingene. Foreløpig står det på stedet hvil, men Lenny Fresquez skal nå ha kommet med et utspill om en kamp i New Mexico og en i Europa.

- Dersom det er to kamper som skal til for at dette skal gå i orden, så er jeg innstilt på det. Nisse Sauerland, som forhandler på vegne av meg, har fått beskjed om at jeg aksepterer og sier ja til å bokse i Albuquerque, så får vi se hva et ja til det kravet vil medføre, sier Brækhus.

Etter at hun slo franske Anne Sophie Mathis klart på poeng i Danmark i fjor høst, er hun innstilt på å møte Holm, men det har vist seg svært vanskelig å få til en slik kamp.

- Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært mye frustrasjon i det siste, for det virker ikke som om Lenny Fresquez er en normal mann å forhandle med. Dersom vi hadde visst at vi kunne stole på ham, kunne vi gått ut og sagt at en kamp er på gang, etter at jeg nå har akseptert tilbudet om to kamper. Foreløpig kan vi ikke gjøre det, for vi vet ikke hva Fresquez sier i morgen. Han er ikke en mann det er lett å få tak på, sier Brækhus.

Til høsten Lenny Fresquez har gang på gang sagt at han absolutt ikke har vært i forhandlinger med Sauerland Event og Nisse Sauerland, selv om NTB og flere andre medier vet at det har vært dialog mellom partene. Nå har amerikaneren innrømmet at det har vært reelle forhandlinger, og det er et skritt i riktig retning.

- Det er klart jeg ser på som positivt at Fresquez nå innrømmer at det har vært forhandlinger, men det er fortsatt usikkerhetsmomenter, så jeg vil ikke ta noe for gitt ennå, sier Brækhus.

Det var lenge snakk om en kamp i Las Vegas til sommeren. Det kommer det ikke til å bli noe av, og en kamp mellom Brækhus og Holm kan tidligst komme på plakaten til høsten.

- Jeg kan tenke meg at vi kan møtes i september eller oktober, hvis alt går greit og som jeg håper, sier Cecilia Brækhus.

- Vil du kreve å få bokse i Europa først?

- Hvor vi møtes først eller sist, spiller ingen rolle. Det får bli et forhandlingsspørsmål som managerne må løse, sier Brækhus til NTB. Hennes utspill om å si ja til en kamp i Albuquerque kan løse floken. Det skal bli spennende å se hva Holm-manager Fresquez sier til dette utspillet.

Cecilia Brækhus bokser sin neste kamp mot amerikanske Mia St. John i Frederikshavn 13. april og setter alle sine tre VM-titler på spill.
(NTB)