Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For kaldt å gå til finale?

Finn-Hågen Krogh vurderer å «gi seg».

VÅTT: Også i dag er det gufne værforhold i Oberstdorf med sludd og mye vann. Finn-Hågen Krogh sier han vil vurdere om det er verdt å bruke krefter på å komme seg helt til finalen i disse forholdene. Foto: NTB Scanpix
VÅTT: Også i dag er det gufne værforhold i Oberstdorf med sludd og mye vann. Finn-Hågen Krogh sier han vil vurdere om det er verdt å bruke krefter på å komme seg helt til finalen i disse forholdene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Det er mange vurderinger langrennsløpere må gjøre. Spesielt i Tour de Ski er det mange avveininger underveis. Hva lønner seg for å komme best mulig ut til slutt?

Finn-Hågen Krogh ligger på tredjeplass i Tour'en før dagens klassiske sprint i Oberstdorf. I følge den svenske avisa Expressen, vurderer Krogh om det i det hele tatt er verdt å kjempe seg til finalen.

- I utgangspunktet forsøker en jo alltid å komme så langt som mulig i en sprint, sier Krogh til avisa.

- Men en må også kjenne etter hvordan kroppen kjennes.

- Og en må gjøre en vurdering om det er verdt å bruke så mange krefter på å kapre noen ekstra bonussekunder, eller om det koster mer enn det smaker. Det er guffent vær, og det kan bli kaldt og stå ute hele dagen og vente på neste heat, sier Krogh, som uten å si det antyder at det kan være lurt å gå litt sakte for ikke å komme seg helt til finalen.

For å ha mer krefter i behold til resten av Tour de Ski.

Finn-Hågen Krogh ligger et halvminutt bak toer Petter Northug i sammendraget før sprinten i Oberstdorf i dag, hvor det for øvrig laver ned med en blanding av sludd og våt snø for øyeblikket. Det er kort og godt surt ute, og veldig lett å bli bløt og kald.
 
Vil stoppe Weng Svenskenes Tour de Ski er et kjedelig kapittel, sett med svenske øyne vel og merke.

Nå gjør landslagssjef Richard Grip og teamet hans det de kan for å redde restene og kunne reise hjem med et snev av ære i behold. Skal det skje, må de få fjerdeplasserte Charlotte Kalla opp på pallen. Hun må med andre ord passere Heidi Weng i sammendraget.

- Vi skal prate om dette etter prologen, og se om vi kan legge en plan sier Grip til Expressen.

- Nå er jo reglene slik at løperne selv kan velge hvilke heat de vil gå i når de kommer til kvartfinalen, sier Grip, og antyder dermed at de svenske jentene vil velge å gå mot nettopp Weng, for å slå henne ut tidlig i dagens sprint.

- Jeg får bare ønske dem lykke til. Jeg tror det er enklere sagt enn gjort, svarer sprint-trener Roar Hjelmeset lakonisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media