- For kaldt for RBK i Frankrike

LYON (Dagbladet.no): Nils Arne Eggen fnyser av hentydninger om at regn og ni grader er perfekte forhold for RBK. - Dette er for kaldt for oss, sier Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lyon ligger bare et par timers biltur gjennom Provence før vi snakker om den fransk rivieraen. Men været er typisk trøndersk høst, med bare 9 grader og nedbør.

Det trodde i hvert fall Dagbladet.no, helt til vi snakket med Eggen.

- Asså, da har ikke du vært mye i Trondheim. I sommer var det opptil 30 grader. Dette er for kaldt for oss, sier Eggen.

Om ruskeværet ikke passer, har RBK-sjefen mye varme ord om morgendagens motstander. Lyon vant serien i vår men står med tre strake tap, og gikk på sitt første hjemmenederlag på nesten to år i helga.

- Lyon er fortsatt et bra lag. Våre speidere har sett dem i kamper - jeg har sett dem på video. I 2. omgang mot Ajax var det Ajax som var heldig og klarte 2-1, sier Eggen.

Dårlig fransk

Spørsmålene haglet på fransk under presseseansen på Hilton Hotel langs elva Rhone i kveld. Med Eggen i storform på podiet ergret han seg over at han ikke snakker den lokale sjargongen.

- Jeg beklager at jeg ikke snakker fransk, men jeg var for lat på skolen, sier lektoren fra Orkdal.

RBK-treneren gir seg ved nyttår og har ikke tenkt å endre filosofien en tomme når det er snakk om de vanskelige bortekampene i Champions League.

Han er ikke så glad i å bli minnet om at RBK har ti strake bortetap. Han mener det ville vært annerledes dersom trønderne kunne beholdt John Carew, Steffen Iversen og Vegard Heggem.

Dermed er han på nytt innom den europeiske fotballfinansen, som sørger for at Rosenborg aldri kan kjøpe eller beholde spillerne Eggen helst vil ha.

- Spillerne tjener for mye. Amen! sier Eggen.

Trønder fra Johannesburg

Han mener ikke RBK-gutta, for de får lønningsposen fylt opp til beskjedens Europa-nivå med suksess nettopp i Champions League.

- Vi liker at RBK skal være et lag bare for trøndere, sier Eggen før han kommer på blant annet sør-afrikanske Macbeth Sibaya som ble kjøpt inn i sommer.

- Nå har vi en trønder fra fra Johannesburg også.

Så tilbake til kampen mot Lyon, der en seier ikke bare vil innbringe millioner i RBK-kassa, men også ektefølt glede i Eggen-hjertet.

- Lyon er et av de beste klubblagene i Europa. Men det geniale ved fotballen er til og med vi fra det kalde Norge kan slå Lyon, bare vi har øvd nok.

Kanskje det samme gjelder i det kalde Øst-Frankrike?

  • Trolig lagoppstillinger:

    Olympique Lyonnaise (4-4-2): Coupet - Chanelet, Cacapa, Edmilson, Brechet - Juninho, Carriere, Violeau, Dhorasoo - Luiyndala, Anderson.

    Rosenborg (4-3-3): Arason - Saarinen, Basma, Hoftun, Stensaas - Olsen, Skammelsrud, Berg - Karadas, Johnsen, Brattbakk.

SLØV PÅ SKOLEN? Eggen beklaget sin dårlige fransk med at han var sløv på skolen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer