For kaldt for VM-samling

Kombinertløperne med Bjarte Engen Vik i spissen er for tida på VM-samling på Rena. I dag har det vært så kaldt at løperne ikke har kunnet være ute.

- På det mildeste var det 28 kuldegrader. I stedet for å hoppe i Renabakken, har vi trent fysisk innendørs i en hall, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.no.

Håpet hos løperne er å komme seg utendørs i morgen.

- Da er planen å hoppe to økter fra klokka 10 og 14. For meg er 90-metersbakken på Rena selve godbakken. Der pleier jeg alltid å finne formen, sier Bjarte.

Prøvene han tok etter kollapsen i prøve-OL i Salt Lake, viser at alt er i orden halvannen uke før ski-VM i Lahti (15. til 25. februar).

- Dermed er det bare å stå på for fullt. Etter en tung periode har det løsnet for meg i langrennssporet de siste dagene, sier Bjarte som er på Rena sammen med Kristian Hammer, Kenneth Braaten, Lars Andreas Østby, Preben Fjære Brynemo, Sverre Rotevatn og trenerne/lederne Vegar Granheim og Jyri Pelkonen.

Etter planen skal VM-laget i kombinert være på Rena til onsdag. Hvis det blir like kaldt i morgen som i dag, vil løperne muligens trekke nordover til Trondheim eller Steinkjer allerede i morgen.

- Kuldegradene avgjør, sier Vegar Granheim.