Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For kort skistøvel, Tande?

Slått med millimetere.

SLÅTT I SPURTEN: Petter Tande endte på sølvplass (t.v.), like bak franske Jason Lamy Chappuis (midten) med tyske Eric Frenzel på siste pallplass. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
SLÅTT I SPURTEN: Petter Tande endte på sølvplass (t.v.), like bak franske Jason Lamy Chappuis (midten) med tyske Eric Frenzel på siste pallplass. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

|||

Petter Tande tapte millimeterduellen mot franske Jason Lamy Chappuis på målstreken og tok annenplassen i lørdagens verdenscup i kombinert.

De to kom likt inn på stadion sammen med tyskeren Eric Frenzel, men Chappuis klarte å ta innersporet gjennom den siste svingen. Dermed fikk han et ørlite overtak på nordmannen inn på oppløpet, og den lille meteren franskmannen sikret seg, holdt til seier.

Tande kastet seg fram, men var noen få millimetere bak over målstreken.

Tande lå på fjerdeplassen etter hopprennet. Han hadde 19 sekunder å ta inn på Chappuis som hoppet best. Da sa Tande at bare en plass på seierspallen ville være godt nok for ham, og han klarte det. Synd han ikke gikk helt til topps, for han var ikke mange millimetere unna.

Jan Schmid ble nest best av de norske. Han gikk også et bra langrenn og endte på sjuendeplassen, mens Magnus Moan som hadde 1.39 minutt å ta inn på teten etter hopprennet, endte på 11.-plass. Han var 51 sekunder bak i mål.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media