For lite sprut

Petter Solberg tapte poeng til franskmannen Sebastian Loeb i VM-sammendraget - og da er det ikke all verdens trøst i at nordmannen ligger foran sitt eget skjema til VM-tittelen.

KEMER (Dagbladet): Sébastien Loeb rullet inn som Rally Tyrkia-vinner med bare tre hjul. Men i mål kom han - og dermed vant Citroën-føreren sitt første grusrally, og er nå hele ni poeng foran Tyrkia-treer og VM-toer Petter Solberg i sammendraget.

Men i nordmannens team holdes entusiasmen oppe med alle argumenter:

-  Dette er trolig det beste utgangspunktet vi har hatt på årevis til å vinne VM-tittelen, sier Subarus teamsjef David Lapworth til Dagbladet.

Advarer

-  Både Richard Burns (vant i 2001) og Petter i fjor lå mye dårligere an, mener Lapworth.

Og Petter sjøl viser Dagbladet to lister - etter sju runder i fjor og i år.

-  Hmmm. Jeg er i bedre rute enn jeg hadde regna med, sier Petter som har 15 poeng mer enn på samme tid i fjor. Problemet er at fabelaktige Sébastien Loeb har høynet med 30 poeng.

-  Loeb blir en harding, innser Petter som også advarer mot rallyets toer, Marcus Grönholm. Og Tyrkias treigeste bilfører de siste dagene - Ford-føreren Markko Märtin, som tapte over 40 minutter på en etappe på grunn av motortrøbbel, og endte på 24. plass.

Jævla vannpytter

To ubehagelige møter med samme vannpytt - og sviktende fart mot slutten av mange prøvene på grunn av hetesvake dekk gjorde at Petter måtte jage Loeb og Grönholm både lørdag og i går. Han gjorde gode forsøk på å skremme konkurrentene på den første av i alt fire fartsprøver i går. Men lyktes først da Grönholm og Loeb fikk trøbbel med gir og hjul - og Petter vant tre prøver. Til slutt ble avstanden 36,7 sekunder til Loeb og 10, 5 sekunder til Grönholm. Og Petters første kommentar da han steg ut av bilen til tidskontroll i Kemer etter 17. og siste fartsprøve var ikke til å misforstå:

-  Jævla vannpytter.

Mer avslappet

Men Subarus sportsdirektør Luis Moya mener Petter har vokst mye på triumfen fra i fjor.

-  Når en fører har vunnet en VM-tittel, begynner han å kjøre mer avslappet. Fjorårets Petter hadde kanskje kjørt ut i dag i forsøket på å jage en seier. Nå fikk vi seks poeng, forklarer Moya til Dagbladet.

-  Han er kanskje inne på noe, mener Petter sjøl.

Lo ikke

VM-leder Sebastian Loeb påpeker at mye kan skje i sammendraget:

-  Ni poeng er interessant, men det er en seier for Petter og et brutt løp for meg. Den er stor, og den er ingenting, sier Sébastien Loeb.

Neste VM-runde går i vinterlige Argentina 16.-18. juli.

-  Og der er det mange vannpytter, var meldingen en glisende Daniel Elena (Loebs kartleser) sendte Petter Solberg og kartleser Phil Mills under gårsdagens pressekonferanse.

Men ingen av dem lo særlig høyt.

NEDKJØLT: Vinnerne av rally Tyrkia, Sebastian Loeb og kartleseren Daniel Elena, ble kjølt ned i champagne av Petter Solberg, kartleser Phil Mills (t.v) og Marcus Grönholm og Timo Rautiainen etter løpet i går.