For liten for Chelsea

LONDON (Dagbladet): - Du kan ikke snu deg rundt og begynne å se etter en ny klubb bare du blir satt ut av laget, sier Tore André Flo til Dagbladet. Men - tanken har streifet ham. For akkurat nå ser ikke høyprofilerte Chelsea ut til å trenge Drillos førstevalg. Det blir nemlig ikke ramaskrik og kvinnelige dåne-scener av en beskjeden fyr fra Stryn.

- Jeg tenker en del på Petter Rudi, sier Tore André Flo. - Han fikk tillit i Sheffield Wednesday, har gjort det bra og har nå en fin posisjon i klubben. Og akkurat det er noe jeg savner.

Men:

- Jeg har ikke panikk.

På treningsfeltet ute ved Heathrow-flyplassen - der du står med en følelse av å kunne få en jumbojet i håret når som helst - vet Tore André Flo at han er en meget konkurransedyktig Chelsea-ansatt. På fotballbanen. Han er som han sier det sjøl, «minst like god som de andre». Men feilen er at de andre har større navn, bruker hårgele - hvis de i det hele tatt har hår - tjener enda flere millioner, kler seg veldig Armani og kjører svære biler.

De er Chelsea-spillere slik folket vil at Chelsea-spillere skal være.

Hele tida.

Større skal det bli

- Det er viktig med store navn her, sier Tore André Flo. - For klubben betyr det veldig mye utad. Og derfor tror jeg også at det er viktig for både klubben og Vialli at manageren spiller sjøl.
- Det er jo det folk vil ha.

Og det er det Chelsea-supporterne og sponsorene kommer til å få i framtida også - store og enda større navn. Brian Laudrup er allerede høst-klar til ei sinnssyk årslønn på over 40 millioner norske kroner. Franske Didier Deschamps - den defensive midtbanespilleren som tar så store tak både for Juventus og Frankrike at Zinedine Zidane sansynligvis er blitt verdens beste fotballspiller - jobbes det iherdig med. Og får Vialli det som han vill, blir det sånn etter VM.

Hvor skal det da gjøres plass til Tore André Flo?
Fra Stryn?

Flytter ikke - nå

- Jeg skjønner poenget, sier Tore André. - Men det hjelper å spille godt på trening. Og med litt tålmodighet - og fordi jeg ville til en skikkelig klubb med stor konkurranse om plassene - kan jeg ikke gi opp.

- Jeg vil heller ikke tenke på noe som helst annet denne sesongen - tror jeg.

- Tror du?

- Ting skjer fort i engelsk fotball. Og kommer klubben og sier at de har lyst til å selge meg, vil jeg sjølsagt vurdere det. Men jeg setter meg ikke opp på noen transferliste.
- Det eneste jeg tenker på er å gjøre en god jobb.

En liten Drillo-kopi

Det samme gjør Vialli som har gått til managerjobben med en petimeter-dimensjon ingen trodde fyren var i besittelse av. Tore André sier:

- Vi trener hardere og løper mer enn vi gjorde under Ruud Gullit. Vialli virker også mer gjennomtenkt. Han er meget godt forberedt, ser mye på video og sier alltid litt om den enkeltes innsats.

- En liten italiensk Drillo?

- Vel, kanskje ikke grundig. Men da jeg kom på treninga i dag spurte han faktisk om jeg kunne skaffe ham en video fra landskampen mot Frankrike.

Vil Vialli video-se Flo etter dagens formiddagskamp mot Manchester United må TV-produksjonen inneholde bilder fra benken. Der skal nemlig Tore André sitte for femte gang på rad. Og kanskje får han noen minutter - kanskje ikke. Og kanskje blir han enda mer rastløs.

- I motsetning til Gullit virker det som om Vialli stort sett vil bruke det samme laget. Det har han ihvertfall gjort til nå. Men etter denne United-kampen må Mark Hughes sone to kamper på grunn av for mange gule kort.
- Da bør jeg vel få spille, sier Tore André Flo.

FOTNOTE:Dimitri Kharin ble plutselig Chelseas førstekeeper etter managerskiftet på Stamford Bridge. Under Gullit var han tredjekeeper og nesten like ute av det som Grodås. Så Flo har rett - det skjer fort i engelsk fotball. Og enda fortere i Chelsea.