Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Claudio Ranieri sparket i Leicester

For meg døde fotballen litt i går

Sparkingen av Ranieri gjør meg kvalm, skriver Dagbladets Fredrik Økstad Sandberg.

SPARKET: Claudio Ranieri.
SPARKET: Claudio Ranieri. Vis mer

Jeg blir kvalm.

Som Leicester-supporter siden 90-tallet er du vant til nedturer (og en liten opptur i ny og ne).

Det som skjedde på King Power Stadium i går gir meg derimot en råtten følelse i kroppen. Ikke den følelsen av å se laget sitt tape en fotballkamp eller å se formspissen bomme på åpent mål - men rett og slett en følelse av at du er med på noe du ikke ønsker å være en del av.

Ja, fotball er penger, og fotballeksperter på TV og fotballeksperter i egen stue klarer helt fint å forsvare sparkingen: «Nødvendig for å beholde plassen». «Nå snur det.» «Ingen er større enn klubben.»

Likevel: For meg døde fotballen litt i går. Det er ikke den kyniske, griske milliardindustriuen jeg vil se eller være en del av. Det er ikke det som skaper fotballøyeblikkene du aldri glemmer.

Det er typer som Claudio Ranieri og andre trollmenn som skaper øyeblikkene. Det er karakterene og personene du blir glad i.

Det er nettopp disse managerene som gir deg håp og tro på noe stort. Ranieri viste forrige sesong at ingenting er umulig i fotball. At om du tror og jobber hardt nok, kan du overvinne alt.

Leicesters seriegull var et bevis på at det umulige er mulig, og «Foxes never quit», slagordet til Leicester (The Foxes) - et uttrykk om å aldri gi opp - førte elleve relative middelmådige fotballspillere til et sensasjonelt seriegull. Og kanskje den utrolige historien inspirerte andre klubber, idrettslag, idrettsutøvere og privatpersoner: Gi aldri opp.

Men i går måtte Ranieri ufrivillig gi opp.

Leicester sparker en mann som har gitt klubben det ultimate høydepunktet - Premier League-gull - for ni måneder siden.

I fjor ledet han et nedrykkstippet lag til tittelen mot absolutt alle odds og sto for kanskje den største overraskelsen i fotballen noensinne. Ranieri ble kåret til årets trener på FIFA-gallaen for en snau måned siden. Leicester kom til Champions League og spiller nå om kvartfinaleplass.

I serien har det vært tøft for Leicester denne sesongen (17. plass) og det kostet Ranieri jobben. I går fikk han sparken, kontrakten ble terminert og italieneren ble kastet ut av klubben.

Klubbens eiere sikter i en pressemelding til det beste for Leicester på lang sikt.

Angivelig skal spillerne også være med på å fjerne Ranieri.

Både fotballsupporteren og Leicester-mannen i meg sier at Ranieri burde få fortsette. Nesten så lenge han orket. Så stor var bragden forrige sesong. Så fortjent ville det vært.

Men jeg er ingen økonom som tenker mange millioner i tap ved et nedrykk. Jeg liker bare fotballen og personene.

Som så ofte før i profesjonell fotball blir manageren ofret for å snu en negativ formtrend. 5-6-14 på 25 kamper er skremmende svakt for en regjerende seriemester, men likevel: Foxes never quit.

IRRITERT: Fredrik Økstad Sandberg.
IRRITERT: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer

Nå gikk det utover en italiensk mirakelmann.

Revejakta er over.

Det gjør meg kvalm.

  • Fredrik Sandberg er sportsjournalist i Dagbladet, og dekker blant annet håndball, alpint og fotball. Han er også Leicester-supporter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media