- For meg endrer dette ingenting

Schleck fikk den gule trøya Contador ble fratatt.

TO ÅR FOR SEINT: Andy Schleck ville heller stått øverst på podiet i Paris framfor å få den gule trøya utlevert i Luxembourg. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCOIS NASCIMBENI
TO ÅR FOR SEINT: Andy Schleck ville heller stått øverst på podiet i Paris framfor å få den gule trøya utlevert i Luxembourg. Foto: SCANPIX/AFP / FRANCOIS NASCIMBENIVis mer

I en seremoni i hjembyen Mondorf i Luxembourg fikk Andy Schleck tirsdag utdelt den gule vinnertrøyen for Tour de France i 2010.

Radioshack-rytteren, som den gang tilhørte det danske laget Saxo Bank, ble tildelt seieren i løpet etter at spanjolen Alberto Contador ble fratatt seieren i februar som følge av en dopingdom.

- Det er stort å motta denne trøyen, men for meg endrer det ingenting. Det er ikke som en seier, sier Andy Schleck.

- Det blir ikke det samme som å ta steget opp på toppen av seierspallen, men tross alt er jeg glad for seremonien der folk jeg kjenner deltar.

Luxembourgeren ble nummer to bak Contador i 2010. Men Contador testet positivt på stoffet clenbuterol på rittets siste hviledag det året. Saken fikk et langt etterspill, og først i februar i året kom den endelige dommen der Contador ble fratatt sine resultater i Tour de France for to år siden. Han mistet også seieren i Giro d'Italia i 2011.

Contador kan konkurrere igjen etter at OL i London er over i august.

(NTB)