- For meg er det ikke rødt kort i det hele tatt

Omdiskutert rødt kort i 0-0-oppgjøret i Sogndal.

• Sogndal-Sarpsborg 08, 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Da dommer Ola Hobber Nilsen dro opp det røde kortet til Sarpsborg Tom-Erik Breive fem minutter før pause, skjønte Sarpsborg-spillerne lite.

Omdiskutert - Det ser helt utrolig ut. For meg er det ikke rødt kort i det hele tatt, sa Sarpsborg-kaptein Ole Chrsiter Heieren Hansen i pausen. Sogndal-treneren ønsket ikke å uttale seg om situasjonen.

Reprisen viser at Sarpsborg-spilleren løp ned Sogndal-spiss Ricardo Santos etter at Sogndal-spilleren hadde brukt armene aktivt for å skjerme ballen fra Breive. To ganger gikk hånda til Santos opp i ansiktet til Breive, og da spissen slapp ballen og gikk på løp framover, løp altså Breive ned Santos.

- Uke etter uke ser vi slike situasjoner gå mot oss. Det er skuffende, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til C More da han ble konfrontert med det røde kortet i pausen.

Ut fra reprisen kan det se ut som om det var med vilje, men det er vanskelig å fastslå akkurat det med 100 prosent sikkerhet.

Farligere med 10 enn 11 Da lagene entret matta til andreomgang stormet Sogndal i angrep, og hjemmelaget kom til flere sjanser. Det høye presset virket imidlertid å tære på spillerne, for laget måtte passe seg for Sarpsborgs kontringer.

Sarpsborg virket faktisk farligere enn de var med 11 spillere. 25 minutter ut i andreomgang får til slutt Gudmundur Thorarinsson avsluttet etter en kontring, men forsøket fra omkring 11 meter gikk over mål.

Sogndal dyttet så innpå Azar Karadas og fem minutter før slutt sto Karadas og de andre Sogndal-spillerne nærmest i kø for å score. Men det ville seg ikke, og helt på tampen holdt faktisk Sarpsborg på å stjele alle poengene.

Magnus Sylling Olsen kom alene med Sogndal-keeperen, men Gustav Valsvik klarte å løpe han opp og forhindre scoring. Dermed endte det 0-0 på Fosshaugane Campus.