- For meg er han en Barcelona-spiller

18-åringen fikk den ultimate tillitserklæringen. Her er den norske finalisten i talentjakten The Chance.

(Dagbladet): Mathias, Fatim, Hakan, Bruno og Imad kom gjennom nåløyet og ble sendt til Nederland for å representere Norge i den globale talentkonkurransen The Chance. Her skulle de fem talentene kjempe mot 85 andre talenter fra hele Nord-Europa. Ni av disse ville få en billett til Barcelona i august.

Unggutten som ble håndplukket av Ole Gunnar Solskjær, Mathias Fredriksen, scoret 78.20 av 100 på SPARQ-testen som ble gjort i første del av finalen. Det var et stykke unna de beste, hvor flere spillere scoret over 90 poeng på testen. 18-åringen var også usynlig i store deler av den første finalekampen.

Likevel må trenerne i Nederland ha sett noe de likte, for Mathias ble plukket ut til å spille den siste kampen i finalerunden, som en av 26 spillere.

- Jeg var litt overrasket over å bli tatt ut, sier Mathias til Dagbladet.

Norge fikk med seg tre av fem spillere til den siste kampen som skulle avgjøre det hele. Hakan og Fatim skulle også konkurrere med Mathias om den ene tilgjengelige finalebilletten. Spenningen var til å ta å føle på da åtte navn hadde blitt lest opp på prisutdelingen etter konkurransen. Og på det siste diplomet stod navnet til Mathias Fredriksen.

- Jeg ble overrasket. Det var ganske jevnt mellom oss, så vanskelig å si hvem som ville gå videre. Hakan gjorde det bra spillemessig. Fitim fikk bra score på testen. Samtidig som jeg syns det gikk bra selv. Trenerne så vel noe da, sier Mathias.

Hardt opphold Oppholdet i Nederland var for det meste som Mathias trodde på forhånd, men en ting overrasket 18-åringen.

- De hadde et bra anlegg og et godt opplegg. Men det ble en tøff helg, jeg trodde ikke det skulle være så tøft. Det gikk i ett hele tiden, med harde treninger og mange tester. Jeg hadde trodd det skulle være lettere, sier Mathias.

Mathias Fredriksen ble under konkurransen omtalt som en rask og teknisk midtbanespiller som er god til å posisjonere seg. En spiller som alltid gjør de rette valgene, både i forsvar og i angrep.

- Det er vel mye av det jeg kjenner meg igjen i. Det er teknikken som er min store styrke, og som jeg kunne fått vist enda mer fram. Jeg fikk vist andre ferdigheter enn tidligere, sier Mathias.

Spillerne ble satt opp på forskjellige posisjoner på banen under konkurransen, noe som betydde mange uvante roller for Mathias og de andre spillerne.

- Jeg spiller mye kant i Odd Grenland, men under konkurransen spilte jeg blant annet defensiv midtbane. På den måten fikk jeg gjort en del defensive og offensive valg. Det var ikke slik jeg pleier å gjøre, sier Mathias.

En Barcelona-spiller Før navnet til Mathias Fredriksen ble lest opp, kom den ultimate tillitserklæringen til den unge gutten. «For meg er han en Barcelona-spiller» ropte speakeren ut i rommet, til stor applaus til de andre som satt i salen. For en som er stor fan av Barcelona, er dette stort å høre.

- Jeg fikk med meg det. Det er selvfølgelig dritkult å høre. Spillerne på Barcelona er tekniske, ballgode og veldig «rappe». Det var dritkult. Det er jo favorittlaget mitt, sier Mathias.

På podiet stod selveste Giovanni van Bronckhorst klar til å ta Odd-talentet i hånden. Nederlenderen har blant annet spilt fire sesonger i Barcelona.

- Når jeg fikk plakaten av Giovanni van Bronckhorst så var følelsen min helt fantastisk. Det var dritstort, rett og slett, sier Mathias.

Nå bærer det til Barcelona i august, hvor Mathias vil få muligheten til å treffe sine store idoler.

- De ansvarlige for konkurransen sa at det vil bli som i The Chance 2011. Da var oppholdet i Arsenal. Her fikk finalistene treffe mange fra startelleveren til A-laget. Det hadde vært utrolig stort å treffe stjernene på Barcelona, sier Mathias.

Og sjansen for å bli blant de 16 som vinner et treningsopphold i flere europeiske storklubber?

- Jeg ser først og fremst på det som en opplevelse. Det er selve opplevelsen som bli dritstor. Men jeg skal selvfølgelig gi alt når det er favorittlaget mitt, sier Mathias.