Nådeløs Lagerbäck:

- For meg er ikke dette eliteidrett

Lars Lagerbäck (69) har benyttet vinteren til å besøke Pep Guardiola i Manchester City. Prøving og feiling av spillere er over. Nå varsler treneren en mer nådeløs linje.

KLAR FOR NYTT ÅR: Norge møter Australia og Albania i treningskamper i slutten av mars. Trener Lars Lagerbäck presenterte troppen i går. 


Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KLAR FOR NYTT ÅR: Norge møter Australia og Albania i treningskamper i slutten av mars. Trener Lars Lagerbäck presenterte troppen i går. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Jeg vet ikke hvor glade dere er for at jeg sitter her fortsatt.

Slik innledet Lagerbäck tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal stadion. Fotballandslaget møter Australia og Albania i treningskamper 23. og 26. mars. Treneren presenterte troppen på 24 spillere. Og han gjorde det klart: Han er ikke der han vil være med laget.

- Jeg sitter her med blandede resultater og ser på 2018 som en ny start, sier han.

- I fjor fikk 37 spillere spilletid under meg. Til sammen ble 41 tatt ut. For meg er ikke dette eliteidrett, påpeker Lagerbäck. Nå håper han å kunne konsentrere seg om en stamme på 15 til 18 spillere.

Tøff start

Lagerbäck sier at en dårlig start mot Nord-Irland for ett år siden gjorde at det ble som det ble. Alt håp i VM-kvalifiseringen var ute etter 0-2-tapet på Windsor Park. Dette ble fulgt opp av flere skader. I tillegg hadde han behov for å lære spillere å kjenne.

Men nå er det ingen nåde. Laget må få satt en vinnerkultur. Totalt venter fire treningskamper før det nye konseptet Nations League starter i september. Der spiller Norge mot Kypros, Bulgaria og Slovenia hjemme og borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer