- For meg er ikke Ståle aktuell lenger

Men nå har Semb fått svar av Drillo.

STÅLE ER IKKE PÅ LISTA: - Jeg går ikke og spekulerer i om Ståle får sparken eller ikke. Sånn er ikke jobbprosessen min, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb. Her lekeslåss han med Solbakken på en landslagssamling i 2003. Foto: Dagbladet
STÅLE ER IKKE PÅ LISTA: - Jeg går ikke og spekulerer i om Ståle får sparken eller ikke. Sånn er ikke jobbprosessen min, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb. Her lekeslåss han med Solbakken på en landslagssamling i 2003. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Enkelte bettingselskap har allerede begynt å ta imot spill på at Ståle Solbakken likevel blir norsk landslagssjef, etter den elendige starten i Bundesliga.

Betsafe tilbyr bare 2,25 i odds på Solbakken etter september neste år, mens Egil «Drillo» Olsen til sammenligning gir 3,50 ganger pengene.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb nekter like fullt å se på Köln-treneren som en potensiell kandidat til landslagsjobben, selv om han skulle bli tilgjengelig.

- Hvorfor kan han ikke være en kandidat dersom han får sparken i Köln?

- Det har ikke vært noe tema. Han er bundesligatrener for Köln, og jeg går ikke og spekulerer i om Ståle får sparken eller ikke. Sånn er ikke jobbprosessen min. Jeg har kandidater som er i den situasjonen at de kan være aktuelle, og for meg er ikke Ståle aktuell. Han var påtenkt jobben som landslagstrener, men valgte da å gå dit. Der håper jeg han skal være og få suksess. Og jeg har god tro på at han skal snu trenden, sier Semb til Dagbladet.

- Nå får Nils Johan tenke
Siden kampen mot Tsjekkia for snaue to uker siden, der Norge vant 3-0 etter en meget overbevisende forestilling, har Drillo vært i møte med Semb om sin trenerframtid.

Der har den nåværende landslagssjefen gitt svar på om han ønsker å fortsette utover EM-kvalifiseringen, og et eventuelt sluttspill neste sommer. Men ingen av dem vil fortelle hva svaret var.

- Jeg har sagt mitt, nå ligger ballen hos Semb. Han får si om jeg er positiv, sier Drillo til Dagbladet.

- Hvor lenge er det siden du bestemte deg?

- Jeg har hatt flere måneder å bestemme meg på. Jeg har snakket ordentlig med Nils Johan, så nå er jeg ferdig med den saken. Det er godt å slippe å tenke mer på det. Nå er det han som får tenke, sier Drillo.

Og så får folk tolke ordlyden i det utsagnet slik de vil.

Ikke redd for å bli upopulær
Det som er sikkert er at Drillo har folket i ryggen - og det blir fort ramaskrik om Semb skulle gi jobben til noen andre dersom Drillo ønsker det. Han har tross alt tatt oss fra 58. plass på FIFA-rankingen til 12. plass. 

- Det at Drillo har enorm støtte i folket - er det noe som betyr noe for deg?

- Selvfølgelig er det positivt at folket er positive. Det er ikke av avgjørende betydning, for jeg vil ta den avgjørelsen jeg mener er best for norsk landslagsfotball de neste to årene.

HAR FÅTT DRILLO-SVAR: - Det er godt å slippe å tenke mer på det. Nå er det han (Semb) som får tenke, sier Drillo. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HAR FÅTT DRILLO-SVAR: - Det er godt å slippe å tenke mer på det. Nå er det han (Semb) som får tenke, sier Drillo. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Du er ikke redd for å gjøre deg upopulær om du velger noen andre enn Drillo?

- Nei, popularitet får man legge til side. Det svinger så fort. Du kan være populær på mandag og upopulær på tirsdag, sier Semb.

Han kan ikke si noe om når avgjørelsen blir tatt, om det er i høst, i løpet av vinteren eller til våren.

- Hvorfor så hemmelig?

- Det er ikke noe hemmelighetsskremmeri, det er en vanlig prosess. Sånn er det i de fleste ansettelsesforhold. Vi har noen kandidater, og så får vi se hvor det ender.

- Hvorfor tar det så lang tid?

- Fotball handler mye om timing, og ting endrer seg veldig fort i forhold til kandidater, og hvem som er klare til hvilken tid.

- Vil de neste landskampene påvirke valget ditt?

- Nei, det vil de ikke. Nå er vi i et finaleløp. Vi kan kvalifisere oss til EM etter å ha gjort en møkkakamp og hatt flaks, og vi kan ikke kvalifisere oss etter å ha gjort en kjempekamp og hatt uflaks. En ansettelse av en landslagstrener må ikke henge på én kamp, det må ses i et lengre perspektiv, sier Semb.

EM-KVALIFISERING, GRUPPE H:

Alle gjenstående kamper:
2. september: Kypros — Portugal, Norge — Island.
6. september: Danmark — Norge, Island — Kypros.
7. oktober: Kypros — Danmark, Portugal — Island.
11. oktober: Norge — Kypros, Danmark — Portugal.
• Stillingen: 1) Portugal 10 poeng, 2) Danmark 10, 3) Norge 10, 4) Kypros 2, 5) Island 1.
• Alle lag har spilt fem kamper, unntatt Kypros med fire.
• Vinneren og beste gruppetoer til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina 2012. De øvrige åtte gruppetoerne til omspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer