Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- For meg er Touren over

Evans gir opp kampen mot Sky.

GIR OPP: George Hincapie og Cadel Evans kom sammen i mål på dagens etappe. Nå sier Evans at han gir opp kampen i sammendraget. Foto:  EPA/YORICK JANSENS
GIR OPP: George Hincapie og Cadel Evans kom sammen i mål på dagens etappe. Nå sier Evans at han gir opp kampen i sammendraget. Foto: EPA/YORICK JANSENS Vis mer

(Dagbladet): Regjerende Tour de France-mester Cadel Evans har slitt i årets ritt og ligger 8,06 bak lederen Bradley Wiggins etter dagens 16. etappe.

- Jeg slet med magen før etappen, og da er det ikke mye jeg kan stille opp med. Jeg trodde ikke det ville påvirke meg, men jeg leverte ikke på normalt nivå i dag. For meg er tittelkampen i Tour de France over, sier Evans via en pressemelding.

Bradley Wiggins og Sky har et solid grep om den gule trøya - og Evans var regnet som hovedutfordreren før årets ritt.

LEDER: Sky-rytter Bradley Wiggins har en solid ledelse i Tour de France. Foto:  AFP PHOTO / JOEL SAGET
LEDER: Sky-rytter Bradley Wiggins har en solid ledelse i Tour de France. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer

- Jeg må være optimistisk, men vi må også være realistiske. Åpenbart så har ikke ting gått greit i år. Sesongen er likevel ikke over, sier Evans.

Evans falt helt ned til 7. plass i sammendraget etter dagens etappe.

Wiggins leder foran lagkompis i Sky, Chris Froom og Liquigas-rytter Vincenzo Nibaldi på tredjeplass.

De tre beste i sammendraget kom alle samlet til mål i dag, og dermed forblir avstanden dem i mellom den samme. Wiggins har minst én hånd på den gule trøya med 2.05 å gå på ned til lagkamerat Froome og 2.23 til Nibali og et overtak i tempostyrke.

- Man skal aldri si aldri, men vi har ganske bra kontroll nå. Det ser iallfall bra ut så langt, så vi krysser fingrene, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media