- For meg kan de like gjerne hete Flo og spille i Sogndal

Johansen har hørt om tre mann på England - resten bryr han seg ikke om.

LYTTER TIL FAGMANN: Stefan Johansen (midten) og de andre norske gutta fikk en surfeleksjon i Tel Aviv i dag. Mot England håper de å selv stå for leksjonene.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LYTTER TIL FAGMANN: Stefan Johansen (midten) og de andre norske gutta fikk en surfeleksjon i Tel Aviv i dag. Mot England håper de å selv stå for leksjonene. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

TEL AVIV (Dagbladet): I dag fikk de norske landslagsgutta endelig et par timer i sola på Tel Avivs innbydende strender, og det var godt å riste litt løs etter gårsdagens innholdsrike uavgjortkamp mot Israel.

Nå venter England, som tapte åpningskampen mot Italia, og Norge kan nok langt på vei sikre semifinale med seier i den kampen. Det er de også fullt klar over selv.

- Vi går for seier i alle kamper her nede, det gjorde vi i går også. Det er klart, England blir tøft, men vi har spilt mot dem før og vet hvor nivået ligger. Og det er ikke skremmende, sier Stefan Johansen til Dagbladet.

Blåser i navn
England fikk hard medfart i deler av hjemlig presse etter prestasjonen mot Italia, men kan vente forsterkninger mot Norge. Wilfried Zaha er trolig spilleklar, og Danny Rose og Tom Ince kommer tilbake fra suspensjon.

- Det er et stort pluss for England at Zaha, Rose og Ince er tilbake. De stiller et bedre lag mot oss enn de stilte mot Italia. Jeg satt med litt ulike følelser rundt det at Italia vant, jeg orker ikke å bruke så mye energi på det heller. Men det gir oss en boost med tanke på at hvis vi slår England til helga, så er de mest sannsynlig ute, og vi videre, sier landslagssjef Tor Ole Skullerud.

Stjernecomeback til tross - Stefan Johansen lar seg ikke påvirke av at det står kjente navn på arket med lagoppstillingen til motstanderen.

- Jeg har hørt om denne Zaha og de to Liverpool-spillerne, men det er det. For meg kan de like gjerne hete Flo og spille i Sogndal som å spille i United eller Chelsea. Det er ikke det jeg bryr meg om når jeg spillerkamp, jeg bryr meg om at vi skal prestere og vinne, sier han, styrket i troen etter det han og de andre klarte mot Israel.

- Vi må ikke svartmale det som skjedde i går selv om det ikke ble tre poeng, det var en bra prestasjon av oss. Vi rundspiller egentlig Israel, og skaper en åtte-elleve sjanser. Det var en bra prestasjon. Sånn er fotballen. Det blir tøft å skape så mye mot et lag som England, det må vi være forberedt på. Men får vi fire-fem sjanser, og setter to-tre av dem, så skal vi klare å tette igjen hjemover, sier han.

Surfeleksjon
Johansen var forøvrig en av dem som så mest komfortabel ut med surfeleksjonen som var bakteppe for pressemøtet på stranda i dag, mens andre holdt seg helt unna.

Marcus Pedersen mente passe cocky at bølgene var altfor små akkurat i dag, og fikk støtte av Magnus Wolff Eikrem i den analysen.

Eikrem valgte også å spare beina for tunge brett i fri utfoldelse, han ser mer fram mot å møte Premier League- og Championship-spillere igjen.

- Jeg liker å spille mot de som spiller på det nivået til vanlig, det kan man alltid lære av, og det gir en god pekepinn på hvor god du selv er, sier Molde-mannen til Dagbladet.

- Vi går inn som vi alltid har gjort, spiller vi opp mot vårt beste kan vi slå hvem som helst. Men det er spennende å møte England igjen, de har mange gode fotballspillere, mener Eikrem.

NOK Å TITTE PÅ: Flamur Kastrati (t.v.) og Omar Elabdellaoui nyter fotballpausen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NOK Å TITTE PÅ: Flamur Kastrati (t.v.) og Omar Elabdellaoui nyter fotballpausen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer