GLAD: Endelig hadde Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers marginene på sin side. I natt vant de den fjerde Stanley Cup-finalekampen mot Los Angeles Kings. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
GLAD: Endelig hadde Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers marginene på sin side. I natt vant de den fjerde Stanley Cup-finalekampen mot Los Angeles Kings. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

- For min del kan vi gjerne spille tre dårlige kamper til så lenge vi vinner

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers vant skjebnekampen mot Los Angeles Kings med et nødskrik.

NEW YORK (Dagbladet): - Vi spiller trolig vår verste kamp, men det gjør ingenting når vi vinner. Dette var en god lagseier, sier han til Dagbladet og den øvrige pressen i garderoben like etter kampen.

I den fjerde Stanley Cup-finalekampen mot Los Angeles Kings, hadde Rangers endelig marginene på sin side.

Før kampen i natt norsk tid hadde Kings vunnet de første tre kampene. I den fjerde av maksimalt sju kamper slo Rangers tilbake og vant 2-1. Hadde Kings vunnet kampen, hadde Zuccarellos cupdrøm vært over.

Seieren kom på hengende håret. Ved to anledninger klarte Rangers å redde pucken på streken. I de tre foregående kampene har pucken gått Kings vei.

- I dag spratt pucken vår vei. Vi har snakket om at hvis vi fortsetter å jobbe hardt, så vil vi bli belønnet for dette. Det skjedde i dag. Kings var nære et par ganger, men pucken gikk ikke inn. Det er deilig å se, forklarer Zuccarello.

- Jevner seg ut Samtidig innrømmer han at Rangers-spillerne ikke hadde en god dag på jobben.

- I dag hadde vi marginene på vår side. De hadde noen store sjanser. Det er godt å se at det jevner seg ut, sier Zuccarello.

Resultatet er alt som betyr noe for den norske hockeystjernen nå.

- For min del kan vi gjerne spille tre dårlige kamper til så lenge vi vinner. Det viktigste er å vinne. Det er et sluttspill så spiller man én kamp, så er den glemt i neste runde. Det er resultatene som gjelder.

Den store helten ble Rangers' svenske keeper, Henrik Lundqvist. Han reddet 39 av Kings' 40 skudd og hold dermed Rangers inne i kampen.

- Han skal jo være vår beste spiller. Kings skyter jo også fra overalt, men Henke er i toppform. Dessuten forsvarer vi oss bra som et lag, sier Zuccarello.

«Gilla läget» Men allerede fredag venter neste kamp på bortebane i Los Angeles. Kings trenger bare å vinne én kamp til.

- Det blir tøft. Kings vil nok forsøke å avgjøre så raskt som mulig, men vi skal gi dem kamp og drar dit for å spille vår beste hockey. Vi må vinne tre til. Det er ingen overraskelse, men du må vinne den første for å komme til fjerde, sier Zuccarello,

Han avviser at Rangers har slitt med motivasjonen etter å ha tapt de tre første kampene og sier at han fortsatt har tro på at Rangers vil klare den særdeles tøffe oppgaven med å vinne cupen fra sin underdogposisjon.

- Det er Stanley Cup. Det er ikke sikker at det så ofte man får oppleve det. Man får kjøre på og «gilla läget», som de sier på svensk, sier Zuccarello.

Glad for støtte Han synes også at det var lett å nullstille seg etter nederlaget mandag.

- Det er lett det. Vi måtte vinne denne kampen. Det eneste vi kan gjøre er å gi 100 prosent. Marginene kan vi ikke styre, men i dag hadde vi dem på vår side.

Hjemme i Norge sitter mange oppe for å følge med ettersom Zuccarello kjemper om det gjeveste trofeet en hockeyspiller kan vinne.

- Det er utrolig kult. Det er moro at vi kunne gi dem en seier. Det er mange kjente som kommer med tilbakemeldinger. Nå er det ikke lenge igjen. Men de får holde ut i forhåpentligvis tre kamper til, sier Zuccarello og smiler.