- For mye hastverk på toppen

Sigurd Pettersen bommet i dagens kvalifisering i Olympiabakken, og landet på beskjedne 112 meter. Hoppukelederen var 11,5 meter og 15,7 poeng bak den finske kvalifiseringsvinneren Janne Ahonen.

GARMISCH (Dagbladet.no): - Det er slikt som skjer. Jeg er sliten, men vet hva jeg gjorde feil. Oppe på toppen hadde jeg alt for mye hastverk. Jeg satte meg for fort ned på bommen, og fant aldri den rette rytmen. Dermed ble det et dårlig skihopp, sier Sigurd Pettersen til dagbladet.no.

- Ikke skremt

Selv om missen i går var en tankevekker, skremmer den ham ikke foran morgendagens nyttårshopprenn i den gammeldagse Olympiabakken.

- Jeg må bare lære av feilene jeg gjør. Heldigvis vet jeg hva som må rettes på. Dårlige hopp må du regne med. I morgen hopper jeg for å vinne igjen, sier Sigurd Pettersen, som leder hoppuka 22,5 poeng foran østerrikeren Thomas Morgenstern.

Møter russer

I morgendagens knockoutrenn møter han russeren Dmitri Vassiliev. Morten Solem duellerer med tyskeren Martin Schmitt, Lars Bystøl hopper mot estlenderen Jens Salumä, Tommy Ingebrigtsen møter japaneren Hiroki Yamada, Roar Ljøkelsøy hopper mot franskmannen Emmanuel Chedal og Henning Stensrud og Bjørn Einar Romøren møtes i en helnorsk duell. Anders Bardal greide ikke å kvalifisere seg, og blir tilskuer i morgen.

- 10 meter lenger

Bjørn Einar Romøren ble beste nordmann i kvalifiseringen på femteplass, 3,8 poeng bak finnen Janne Ahonen.

- I morgen satser jeg på å hoppe 10 meter lenger inn og ned i bakken. Jeg hopper alltid til høyre, og var ekstra skeiv i dag på grunn av vinden. Seiersformen er i anmarsj. I nyttårsrennet skal jeg i hvert fall komme høyere opp enn i Oberstdorf da jeg ble 17. mann, sier Bjørn Einar Romøren.

- God følelse

Lars Bystøl ble nummer 21 i åpningsrennet, og er i klar framgang. I dag fulgte han opp med en fin sjetteplass.

- Det ble en fin treningsdag i dag. Helt fra det første hoppet hadde jeg en god følelse i tilløpet. Den manglet jeg i åpningsrennet i Oberstdorf, sier Lars Bystøl.

- Artig

Morten Solem overrasket med å bli åttendemann i kvalifiseringen.

- Det er artig å få det til som i dag. I Oberstdorf ble jeg nummer 23. I morgen sikter jeg meg inn blant de 15 beste, sier Morten Solem.

Ljøkelsøy sliter

Verdenscupleder Roar Ljøkelsøy sliter. I dag ble han nummer 22.

- Jeg har et for kort trykk i hoppet, og er redd v-cupledelsen ryker i morgen, sier Roar Ljøkelsøy.

Alt på TV

NRK1 kastet om på programmet, og sendte også dagens kvalifisering.

- I 1963 sendte vi ett renn (nyttårshopprennet i Garmisch), nå sender vi både alle rennene og kvalifiseringene. Det forteller alt om den enorme hoppinteressen som er nå, sier NRK-reporter Arne Scheie til dagbladet.no.

Kvalifiseringen

1) Janne Ahonen, Finland 123,8 p (123,5 m)
2) Martin Höllwarth, Østerrike 123,2 p. (119 m)
3) Akselli Kokkonen, Finland 122,9 p. (120,5 m)
5) Bjørn Einar Romøren 120,0 p. (117,5 m).
6) Lars Bystøl 119,1 p. (117 m)
8) Morten Solem 117,8 p. (116 m)
Øvrige nordmenn:
Roar Ljøkelsøy 112,2 p. (114 m)
Tommy Ingebrigtsen 112,1 p. (114,5 m)
Sigurd Pettersen 108,1 p. (112 m)
Henning Stensrud 97,2 p. (106,5 m)
Anders Bardal 91,2 p. (104 m, ikke kvalifisert).

HOPPER FOR Å VINNE: Den dårlige treningen til tross, Sigurd Pettersen sikter mot bunnen av bakken igjen.