For mye kjøtt på menyen

Tre menyer er blitt bevismateriale i dopingsaker.

BARE FEIL KJØTT?  Helt fra dopingsaken sprakk, har Alberto Contador forklart den positive prøven med et uheldig kjøttmåltid i Spania. Der er det imidlertid mindre sannsynlig med clenbuterol i kjøttet enn for eksempel i Mexico der to andre ryttere ble tatt. FOTO:  EPA/EMILIO NARANJO
BARE FEIL KJØTT? Helt fra dopingsaken sprakk, har Alberto Contador forklart den positive prøven med et uheldig kjøttmåltid i Spania. Der er det imidlertid mindre sannsynlig med clenbuterol i kjøttet enn for eksempel i Mexico der to andre ryttere ble tatt. FOTO: EPA/EMILIO NARANJO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELE tre dopingsaker koblet til kjøtt blir nå behandlet i sportens domssystem. Det i seg selv presser fram nye undersøkelser om sammenhengen mellom doping i matvareproduksjonen og positive funn innen idretten.

For all kunnskap om muligheten og sannsynligheten for at en idrettsutøver kan teste positivt etter et vanlig måltid, styrker selve kampen mot doping.

Inntil videre får man heller tåle å høre slitte unnskyldninger om igjen.

FOR det var vel også noen andre enn meg som smilte skjevt ved synet av danskenes dopete sykkelhelt Bjarne Riis forleden i rollen som klubbeier og forsvarer av Tour de France-vinner Alberto Contador, men selv midt i denne juksesportens mest brukte bortforklaringsfrase er det et underliggende alvor:

_Det er veldig viktig at vi skiller mellom de som jukser med vilje og de får i seg dopingmidler ved et uhell, sa Riis da han på Saxo Banks treningsleir på Mallorca sist helg skulle forsvare hvorfor Contador fortsatt kan trene videre med det nye laget sitt som om ingen ting har hendt.

Joda; Riis er utvilsomt en ekspert på første del av det etiske utsagnet sitt, men den personlige dophistorien gjør ikke avslutningen mindre betydningsfull. Slik er det bra at de ekstremt små sporene av det forbudte stoffet clenbuterol i Alberto Contadors dopingprøve fra Tour de France sist sommer får seg enda en tur rundt i idrettens domstoler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer