- For mye press, for lite selvtillit

Kojonkoski avslutter uten hoppgull i Kollen.

FORNØYD, MEN...: Mika Kojonkoski med nordmannen som hoppet aller best i lagkonkurransen, Tom Hilde. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet
FORNØYD, MEN...: Mika Kojonkoski med nordmannen som hoppet aller best i lagkonkurransen, Tom Hilde. Foto: Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

• Stoppet etter én omgang: Kollen-brølet ble til piping

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Mika Kojonkoski hadde sin siste arbeidsdag som norsk landslagssjef i et mesterskap i dag. Ved sesongslutt gir finnen seg etter åtte år.

I ettermiddag så han gutta sine ta lagsølv i Holmenkollbakken, akkurat som i Midstubakken.

- Jeg er fornøyd, jeg er fornøyd med at vi har sloss i hvert renn, også individuelt. Vi har fått to sølv for hele laget. Vi har jobbet godt sammen, sier Mika til Dagbladet.

Før VM-start uttalte han at målet var gull i laghopp.

- Vi drømte selvsagt om gullet, og vi trodde da vi kom hit at vi kunne klare det. Forberedelsene vi hadde i Vikersund har aldri vært bedre, til noe mesterskap.

Han innbiller seg at de norske hopperne ville litt for mye på hjemmebane.

- Kanskje publikum, dette fantastiske publikumet, og litt manglende resultater sørget for at det ble som det ble. Vi hadde store drømmer, men også stort press og ikke nok selvtillit.

- Du tror det er vanskeligere å lykkes på hjemmebane?

- Denne øvelsen er veldig sensitiv, hopperne kunne brukt publikum som ekstra kraft. Men det kan virke motsatt også. Det er noen milisekunder som avgjør alt, og hvis du vil for mye og ikke kjører på autopilot så går det utover resultatene. Jeg vet de ville mye, og de kan hoppe. Men de klarte ikke å prestere maks, sier Mika til Dagbladet.

Norge-treneren hadde ikke gitt opp etter 1. omgang, og skulle gjerne sett en finaleomgang - selv om gullvinnerne Østterike ledet med 43,6 poeng.

- Vi ville se en finale, vi hadde fortsatt troen. Vi drømte om gull, og ønsket å slåss mot østerrikerne. Men vi er den neste beste nasjonen i VM her, så jeg er ikke skuffet. Jeg skal feire i kveld, sier Mika.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen ønsket seg også flere hopp, men tror sluttstillingen gir et riktig bilde av styrkeforholdet.

- Vi har vært nest best i hele VM, og vi er nest best i dag. Dette ble riktig, sier Bråthen til Dagbladet.