- For mye snakk med Spetalen

Slaktingen av Jon H. Nordbrekken i VIF-styrets årsberetning, har gått tungt inn på den gamle klubbformannen. Styremedlem Petter Nome sier at beretningen ikke er ment som en personlig vendetta. - Det er et enstemmig styre som har lagt fram en kritisk vurdering av tilstanden, sier Nome.

Nome, som slutter i VIF-styret ved årsmøtet mandag, avviser at VIF-styrets årsberetning er et innlegg i en pågående maktkamp i klubben. - Maktkampen har aldri eksistert noen annen plass enn i hodet på Øystein Stray Spetalen, sier Nome til Dagbladet.

Han mener eksformann Jon H. Nordbrekken kommer til å bli stående som en av de store lederne i Vålerengas historie, men at han gradvis fjernet seg fra det gode samarbeidet han hadde med resten av styret.

Feilgrep

- Det siste året valgte Jon andre samtalepartnere, spesielt Øystein Stray Spetalen, sier Nome.

Han mener det var et alvorlig feilgrep av Nordbrekken å trekke seg som formann før årsmøtet.

- Det utløste et skred av løgner og beskyldninger, spesielt fra Spetalen, som satte klubben langt tilbake.

Nome mener Jon H. Nordbrekken på utallige styremøter svært kritisk til Spetalens mange medieutspill.

Må stanses

- Nordbrekken har vært enig i at Øystein må stanses før han gjør for stor skade. Hvorfor sluker han Spetalens virkelighetsbilde nå? spør Nome.

Jon H. Nordbrekken mener det er feil at han var påvirket av Spetalen. Deres nære samarbeid skyldtes først og fremst at de satt sammen i Sportslig forhandlingsutvalg.

- Dessuten var det jo ikke min jobb å stanse Øystein Spetalen fra å uttale seg i media. Det måtte i så fall blitt stanset av aksjeselskapet, sier Nordbrekken til Dagbladet

Jobbet tett

Han mener kampen mellom Spetalen og Nome i media må stå for deres egen regning

- Jeg har dessverre havnet midt i skuddvekslingen mellom dem, og er blitt skadelidende fordi jeg har jobbet tett sammen med Øystein, sier Nordbrekken.

Han forstår også at Spetalen er omstridt i enkelte VIF-miljøer.

- Men man må velge å se på Øystein med positive øyne. Han har bidratt mye til å fremme Vålerenga. Det nytter ikke å skrive «fy faen» i panna hans, og stemple ham som en drittsekk, mener Nordbrekken.

  • Øystein Stray Spetalen ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra Nome i dag.
Jon H. Nordbrekken (t.v.) måtte gå av som VIF-formann fordi flertallet i styret mente han samarbeidet for tett med Øystein Stray Spetalen (t.h). - Helt feil vurdering, sier en nedfrykt Nordbrekken til Dagbladet.