- For mye støy rundt Gamst'n

TIL-trener Otto Ulseth mener spekulasjonene rundt Morten Gamst Pedersen påvirker spillerens prestasjoner i negativ retning.

TROMSØ (Dagbladet): Da TIL røk ut av cupen mot LSK i går leverte Gamst'n en svak kamp, vel vitende om at Manchester Uniteds talentspeider Geoff Watson satt på tribunen. Watson sier til avisa Nordlys i dag at han og United skal følge Gamst Pedersen i flere kamper.

- Vi så jo alle at Morten ikke spilte sin beste kamp LSK. Det er ikke rart dersom det blir vanskelig for Morten å forholde seg til alle spekulasjonene. Men generelt synes jeg Morten har vært flink til å takle ståheien rundt egen person, sier TIL's assistenttrener Otto Ulseth.

Voldsom interesse

Interessen rundt TILs venstrekantspiller har eksplodert de siste ukene. Gamst'n har hatt en solid vårsesong i TIL-trøya, og etablert seg på A-landslaget.

Blackburn la inn bud på 25 millioner kroner, men ble avvist av TIL. Før kampstart mot LSK i går kunne avisa Nordlys _ over hele førstesida _ fortelle at en representant for Manchester United ville se Gamst Pedersen på Alfheim. United har vært Vadsø-guttens favorittklubb siden han var en neve stor.

- Den 22-åringen som ikke blir påvirket av et slikt avis-oppslag er ikke menneskelig, sier Ulseth.

- Må slappe av

Samtidig mener han media lager for mye unødig støy rundt spilleren.

- Det blir for mye, men det er jo umulig å styre for oss i klubben. Men i Tromsø må man lære seg å bli mer avslappet i forhold til proff-spekulasjoner, og tåle at det kommer en kar som snakker engelsk til byen uten at det blir toppoppslag i lokalavisa. Det tyder på et dårlig nyhetsbilde, mener Ulseth.

TIL er forberedt på at stjerneskuddet blir solgt, men vil beholde ham ut sesongen.

- Rent sportslig ønsker vi jo det, men det er slik at alle i TIL ønsker at han skal få bruke ferdighetene på høyest mulig nivå.

UNITED-AKTUELL: Morten Gamst Pedersen misset under straffekonken mot Lillestrøm i går.