- For Norge blir dette en katastrofe

Sveriges landslagssjef Anders Byström sier situasjonen det norske laget har havnet i etter den positive virustesten til Eirik Myhr Nossum er alles store redsel.

VENTER I SPENNING: Johannes Høsflot Klæbo og resten av det norske laget er nå i karantene i Finland. Hva som skjer, avhenger av Eirik Myhr Nossums nye prøve. Foto: Bjørn Langsem
VENTER I SPENNING: Johannes Høsflot Klæbo og resten av det norske laget er nå i karantene i Finland. Hva som skjer, avhenger av Eirik Myhr Nossums nye prøve. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste: Eirik Myhr Nossums B-prøve var negativ. Dermed kan det norske landslaget stille til start i helgens verdenscuprenn i Finland.

Torsdag ble det kjent at landslagstrener Nossum avga en positiv virusprøve ved ankomst til Ruka onsdag ettermiddag. Umiddelbart ble det tatt en ny test for å kontrollere resultatet.

Svaret på den er inntil videre ikke kjent.

Den norske utøvertroppen og store deler av det øvrige støtteapparatet ble satt i karantene umiddelbart etter at resultatet av Nossums første test ble kjent.

- Katastrofe

Anders Byström er svensk landslagssjef i langrenn. Inntil i vår var han del av det norske trenerapparatet. Der jobbet han i mange år.

– Det var akkurat dette som var redselen foran konkurransene. Man sitter med hjertet i halsen. Hva skjer om vi får et smittetilfelle i vår tropp? For Norge blir dette en katastrofe, sier Byström til Expressen.

Han svarer følgende på om hele det norske laget risikerer å ikke få stille til start i Ruka.

– Ja, det er helt rimelig om man leser reglene fra finske helsemyndigheter. Er noen rammet i gruppen, kan det bli sånn. Vi har forsøkt att dele opp laget i små grupper, men det hjelper kanskje ikke når man har sittet i samme fly. Man vurderer fra tilfelle til tilfelle, sier svensken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer