EN LITEN BOM OG EN STOR BOM: Verre enn at Mattias Moström vikarierer som Magnus Wolff Eikrem på Dagbladets sportssider, er det faktum at U21-trener Per Joar Hansen mener en av Tippeligaens fremste pasningspillere - om ikke den beste - mangler litt på fysikken, skriver Morten P i dagboka.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
EN LITEN BOM OG EN STOR BOM: Verre enn at Mattias Moström vikarierer som Magnus Wolff Eikrem på Dagbladets sportssider, er det faktum at U21-trener Per Joar Hansen mener en av Tippeligaens fremste pasningspillere - om ikke den beste - mangler litt på fysikken, skriver Morten P i dagboka. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

For norsk for Sverige

I dagens Dagbladet skriver jeg at Magnus Wolff Eikrem selvfølgelig hører hjemme på Norges U21-landslag. Som seg selv — ikke som Mattias Moström.

Oslo — mandag 3. oktober

TEKSTEN ER GREI, den står jeg for alle dager uansett hvem som trener Norges U21-lag. Bildet derimot — av Mattias Moström — er i beste fall helt på trynet. Men noen ganger går det galt i en sportsredaksjon en sen kveldstime.

Uten at jeg på noen som helst måte unnskylder glippen.

MEN VERRE ENN at Mattias Moström vikarierer som Magnus Wolff Eikrem på Dagbladets sportssider er det faktum at U21-trener Per Joar Hansen mener en av Tippeligaens fremste pasningspillere — om ikke den beste — mangler litt på fysikken. Det er rett og slett ikke til å fatte.

I ENHVER ANNEN fotballnasjon med fornuftige tanker ville en type som Magnus Wolff Eikrem spilt alle kamper for et U21-lag. Ikke fordi han nødvendigvis er glitrende hver gang, det kan ingen forlange, men fordi han per dato er det nærmeste vi kommer en sentral midtbanespiller man med stor sansynlighet kan si er Norges framtid.

Og derfor må han få lov til å øve seg internasjonalt så ofte som mulig.

På et U21-lag jeg trodde var ment som en forberedende arena for A-landslaget.

I DAGBLADET SKRIVER jeg at Magnus Wolff Eikrem er for god for Norge. Som seg selv. Han driver med et pasningspill landslagstreneren ikke forstår eller vil ha i laget sitt. Og da en svensk leser sendte meg en e-post og sa at de mer enn gjerne kunne tenke seg Magnus utkledd som Mattias for aldersbestemt blågult — "det funkar ju bra i Dagbladet, eller hur?" — så svarte jeg at godt tenkt, men nei.

For Magnus er god nok for Sverige.

Men heldigvis for norsk.

Så det er ikke forvekslingen av to bilder som er den store skandalen her.

Det er landslagsledelsen.

IKKE HELT WOLFF: En glipp gjør at Morten Pedersens kommentar om Magnus Wolff Eikrem i dagens papirutgave ledsages av et bilde av Mattias Moström.Faksimile: DAGBLADET
IKKE HELT WOLFF: En glipp gjør at Morten Pedersens kommentar om Magnus Wolff Eikrem i dagens papirutgave ledsages av et bilde av Mattias Moström.Faksimile: DAGBLADET Vis mer