- For oss er det United, så ingen, så kommer røkla

Kyvåg håpet å få storlaget til Oslo i Norway Cup-uka.

TIL OSLO: Manchester United spiller mot Vålerenga 5. august i sommer. Her feirer Wayne Rooney scoring sammen med Ashley Young (t.h.) og Michael Carrick (t.v.). Foto: Peter Powell, EPA / NTB scanpix
TIL OSLO: Manchester United spiller mot Vålerenga 5. august i sommer. Her feirer Wayne Rooney scoring sammen med Ashley Young (t.h.) og Michael Carrick (t.v.). Foto: Peter Powell, EPA / NTB scanpixVis mer


(Dagbladet): Manchester United kommer til Oslo i sommer, og skal møte Vålerenga på Ullevaal søndag 5. august.

Slike oppvisningskamper blir gjerne lagt til Norway Cup-uka, da det er titusener av fotballinteresserte gutter og jenter i hovedstaden. Men det lot seg ikke gjøre denne gangen - til tross for at turneringsleder Frode Kyvåg har gjort sitt ytterste for å få det til. To ganger tidligere har Manchester United spilt i Oslo under Norway Cup.

- Jeg har jobbet ganske intenst i høst og vinter for å få til dette, og trodde en lang periode at det skulle gå. Men det viste seg etter hvert at det ble feil uke. Det er uka etter Norway Cup som kunne vært muligheten, og det er den Vålerenga da har fått til, sier Kyvåg til Dagbladet.

I januar i år fikk Kyvåg beskjed fra den engelske storklubben om at de ikke kunne komme til Oslo i forbindelse med turneringens 40-årsmarkering. De hadde andre forpliktelser den aktuelle uka.

- Skuffet Nå blir kampen spilt søndag 5. august, dagen etter Norway Cup-finalene, og etter at mange av de tilreisende har dratt fra byen.

Kyvåg er ikke på noen måte sint på United, men er skuffet over at det ikke lot seg gjøre å få på plass drømmeavtalen.

- Sånn er det, jeg er selvsagt skuffet, for vi gjorde det vi kunne. Men United har en plausibel forklaring på hvorfor de ikke har fått det til. Dessverre ble det en uke for seint for oss.

- Ville det vært en utfordring å få det til økonomisk?

FIKK NESTEN NAPP: Frode Kyvåg sier han trodde han skulle få Manchester United til Oslo under Norway Cups 40-årsturnering i sommer, men det viste seg at det engelske storlaget var opptatt den uka. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FIKK NESTEN NAPP: Frode Kyvåg sier han trodde han skulle få Manchester United til Oslo under Norway Cups 40-årsturnering i sommer, men det viste seg at det engelske storlaget var opptatt den uka. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Nei, de gangene United har vært hos oss, har det vært godt overkommelig. Det er jeg trygg på at det ville vært denne gangen også. Vi har fått noen utrolig hyggelig priser av dem før, og vi vet hva de har tatt andre steder. En gang var de i Nederland og Danmark etter oss, og vi hadde klart de prisene også.

- Hvor mye billigere ble det for dere?

- Det vil jeg ikke si, men vi følte de var utrolige reale mot oss ved begge anledninger. De har snakket om å komme tilbake, og jeg følte ikke at det var andre priser i så måte. Vi har gått i overskudd begge gangene United har vært her, og de pengene har gått til veldedige formål. Blant annet ble det bygget en barneby i Costa Rica det ene året, og det andre året fikk organisasjonen Plan 400 000 kroner. Dette har Ferguson vært ekstremt fornøyd med, det er jeg blitt fortalt av Rune Hauge, som vi brukte noen ganger. Jeg innbiller meg at dette var noe av grunnen til at vi fikk en hyggelig pris.

Leter etter alternativ Nå jobber turneringsledelsen med andre måter å markere at turneringen fyller 40 år denne sommeren. Men han legger ikke skjul på at Manchester United var førstevalget.

- Vi jobber med andre alternativer, men jeg har ikke noe svar på hva det kan bli. Vi tenker andre type arrangementer eller aktiviteter. Vi har hatt United hos oss to ganger i Norway Cup, og må være ærlig og si at alt annet blir nedtur. For oss er det United, så ingen, og så kommer røkla, sier Kyvåg.

Kyvåg forteller også at turneringen setter ny deltakerrekord i år, med 1600 deltakende lag.