- For oss er ett poeng gull verdt

Molde jubler tross sein Tromsø-utlikning. Se høydepunkter.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Molde 1-1.

Gullkampen i Tippeligaen er igjen vidåpen etter at Molde bare klarte uavgjort borte mot Tromsø.

Det så lenge ut som om moldenserne skulle ta en komfortabel seier, og dermed trygge ledelsen i ligaen og revansjere semifinaletapet i cupen for en drøy måned siden. Men  13 minutter før full tid utlignet Alexandar Prijovic for hjemmelaget.

Dermed ble en potensiell sekspoengsledelse redusert fire poeng. Molde har i tillegg spilt en kamp mer enn tittelutfordrerne Rosenborg og Strømsgodset, som møtes i Drammen til rundens hovedkamp søndag kveld.

Solskjær var uansett fornøyd med resultatet.

- Vi er kjempefornøyde med å kunne avgjøre dette selv. To seirer, så er det nok. Jeg er ikke sikker på om det blir noen vinner i morgen (mellom Godset og Rosenborg). Ett av lagene vil bli hektet av - forhåpentligvis begge, sier Solskjær med en liten latter, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til MAX etter kampen.

- For oss er ett poeng gull verdt. Nå har vi to kamper vi kan gjøre det på selv, så det er det vi fokuserer på, sier Molde-stopper Vegard Forren, som nærmest om vanlig, ruvet i gjestenes midtforsvar.

Kjempetabbe Det gikk imidlertid bare fire minutter før gjestene tok ledelsen. Målscorer: Daniel Chima Chukwu. Målgivende pasning: TIL-keeper Benny Lekström.

Hans Norbye sentret tilbake til egen keeper. En upresset Lekström spilte ballen rett i beina på Chukwu, og snublet da han hastet tilbake mot det åpne målet. Dermed fikk Chukwu en lekende lett jobb med å plassere ballen i nettet.

Alfheim-publikumet har knapt sett en verre keepertabbe siden Bjarte Flem kastet ballen i eget mål.
 
Sju minutter senere burde Jo Inge Berget ha doblet ledelsen, men alene igjennom satte han ballen over målet.

Trippelsjanse Etter en halvtimes spill gjorde Lekström delvis opp for kjempetabben. Svensken gjorde to gode redninger på forsøk fra Mattias Mostrøm og Pape Pate Diouf. I mellomtiden hadde Berget satt ballen i stolpen fra noen centimeters hold.

Men like før pause serverte Lekström Molde nok en gang. Mottaker Berget, som hadde mange store muligheter i første omgang, satte ballen utenfor det tomme målet fra distanse.

Utlikning I andre omgang kom TIL bedre med i kampen, uten at det resulterte i de helt store sjansene.

JUBEL I DRAMMEN OG TRONDHEIM: Dette målet signert Aleksandar Prijovic reddet mye av spenningen i gullkampen foran morgendagens møte mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst.
JUBEL I DRAMMEN OG TRONDHEIM: Dette målet signert Aleksandar Prijovic reddet mye av spenningen i gullkampen foran morgendagens møte mellom Strømsgodset og Rosenborg på Marienlyst. Vis mer

Nærmest var Zdenek Ondrasek etter 47 minutter. Men Espen Bugge Pettersen gjorde en fin redning på toppscorerens forsøk.

13 minutter før fulltid utsatte Alexandar Prijovic festen for Molde med sin utlikning. Ballen ble spilt gjennom hele feltet og sveitseren kunne upresset sette ballen bak Bugge Pettersen.

Mot slutten var det faktisk «Gutan» som var nærmest seieren, uten at de fikk den avgjørende scoringen.

Ironisk nok var det Solksjær og Mark Dempsey som anbefalte målscorer Prijovic over

Det er et drøyt år siden TIL sist tapte en hjemmekamp i Tippeligaen. Det var mot Molde i oktober 2011. Resultat 0-2.

Moldes resterende kamper er hjemme mot Hønefoss og borte mot Fredrikstad.