- For øyeblikket virker jeg ustoppelig

Kjartansson putta to mot Aalesund.

Vålerenga - Aalesund 3-0.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Noen ganger er fotballen din beste venn, hvor alt går din vei, og alt du prøver på sitter som et skudd.

Litt sånn har denne sesongen vært for Vålerenga.

Og slik har den definitivt vært for lagets islandske spiss Vidar Örn Kjartansson.

For - selvsagt - skulle det bli nok en aften hvor det meste - om ikke alt - skulle handle om den notoriske målmaskinen fra Sagaøya, selv om det var bortelaget Aalesund som så friskest og farligst ut fra start.

- Det var en bra kamp. De var sterke i ti minutter, og deretter scoret vi tre mål, oppsummerer Vidar Örn Kjartansson overfor TV2.

Effektive Tangotrøyene presset høyt og tok kommandoen. Før det var spilt fem minutter var de også nære uttelling.

Men da Leke James fikk avsluttet fra fem meter, så viste VIF-keeper Michael Langer med en fantastisk reaksjonsredning hvorfor trener Kjetil Rekdal omtaler han som den beste keeperen i Tippeligaen.

Og der Aalesund ikke fikk uttelling for sitt trykk, så viste Vålerenga og Vidar Örn Kjartansson ingen nåde da muligheten kom:

Kampuret viste 18 minutter da snaue 18 minutter da midtstopper Nicolai Högh slo en stikker bak Aalesund-forsvaret. Alene med AaFK-keeper Sten Grytebust gjorde islendingen som han har gjort hele sesongen:

Han puttet ballen i mål.

Så Kjartansson... Det var Vålerengas første sjanse i kampen. Så effektivt. Så brutalt. Så mot spillets gang.

Så Vidar Örn Kjartansson.

12 mål på 12 kamper i Tippeligaen. Dusinet fullt.

Men Örnen var ikke ferdig.

Etter 32 minutter traff kaptein Christian Grindheim islendingen inne i feltet med et flott innlegg. Kjartansson møtte den med pannebrasken og doblet ledelsen.

13 mål på 12 kamper...

- For øyeblikket virker jeg ustoppelig, og det er ser lett ut for meg å score mål - og forhåpentligvis fortsetter det sånn, sier Kjartansson til TV2.

Tre bak Johnsen Nå er islendingen bare tre mål bak de 16 som Odds Frode Johnsen ble Tippeligaens toppscorer med i fjor.

Og når han først hadde scoret to, så viste Kjartansson seg fra en uselvisk side åtte minutter seinere.

Innlegget fra Ruben Kristiansen nikket han ned til Daniel Fredheim Holm, som fra fem meter fikk en enkel oppgave med å score sitt første for sesongen.

Tre sjanser. Tre scoringer. Effektiviteten til Vålerenga i første omgang var så ekstrem at det nesten var overraskende at Ghayaz Zahid ikke scoret da han kom til avslutning i god posisjon like etter.

Kapteinen byttet ut Aalesund-trener Jan Jönsson valgte å gjøre to bytter i pausa. Kaptein Jonathan Tollås Nation og Peter Orry Larsen måtte vike for Daniel Arnefjord og Tor Hogne Aarøy. 

Og under ti minutter ut i andreomgang måtte AaFK gjøre sitt tredje og siste bytte, da Fredrik Carlsen kom inn for Sakari Mattilla, som pådro seg en smell.

Mens førsteomgangen bare preg av effektivitet og flotte scoringer, så ble det kjedeligere etter pause. Aalesund var bra med i kampen, skapte sine sjanser, men har i øyeblikket en uttelling som er typisk for et lag som sliter i bunnen og med selvtilliten.

Aalesund-trener Jan Jönsson tok tapet med fatning, og følte at resultatet var svært flatterende.

- Det er selvsagt stygt å tape 0-3, men jeg er veldig fornøyd med det vi gjorde de første 20 minuttene, og om vi ser på sjansestatistikken, så tror jeg vi vinner den 6-5, sier Jan Jönsson til Dagbladet.

I motsetning til Vålerenga, så mangler Aalesund en goalgetter, som kan sette noen av sjansene de skaper.

- Spissjakten vår fortsetter med full styrke, sier Jönsson til Dagbladet.

19 på rad Med dagens seier forsterker Vålerenga en allerede sterk hjemmestatistikk. Fire seirer og to uavgjort har de hjemme på Ullevaal stadion denne sesongen

VIF har nå scoret på Ullevaal i 19 kamper på rad — og har for lengst knust gamlerekorden på 14.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal gledet seg naturligvis over tre nye poeng på hjemmebane, men har ingen problemer med å se at resultatet lyver litt.

- Totalt sett var vi langt unna det nivået vi ønsker å være på. Vi har mye mer å gå på, så dette var rette dagen å få tre raske mål på. Jeg er fornøyd med resultatet, men ikke spille vårt, sier Rekdal til Dagbladet.

NB! Sivert Heltne Nilsen pådro seg sesongens tredje gule kort drøye kvarteret ut i førsteomgangen, og må stå over bortekampen mot Sogndal på torsdag.
Passer nok bra med VM-start det...