KRIGET: Heidi Løke og resten av de norske håndballjentene kriget hjem seieren mot Spania i kveld.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRIGET: Heidi Løke og resten av de norske håndballjentene kriget hjem seieren mot Spania i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Før pause var det "krig" - etterpå ble det en lek

Håndballjentene tilbake på gullsporet.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Norge - Spania 27-24 Godt keeperspill av Kari Aalvik Grimsbø og en Nora Mørk og en Heidi Løke som tok skikkelig ansvar var nok til at Spania ble nedkjempet i Arena do Futuro i Rio i kveld.

Men det var bare så vidt.

For fortsatt går det norske spillet langtfra på de skinnene det må gå på om dette skal holde til finale neste søndag.

- Det har vært en skrekkelig uttelling fra kantspillerne våre, sa NRK-ekspert Øystein Havang et stykke ut i første omgang. Da ledet Spania med to mål og de norske kantene hadde bommet på absolutt alt - flere hundreprosent-sjanser inkludert.

Kantene våknet

Den nevnte trioen holdt Norge inne i kampen, Aalvik Grimsbø med en redningsprosent som var dobbelt så høy som mot Brasil, og veteranene Mørk og Løke med stadige scoringer.

Det smittet. Kantene våknet, og klarte omsider å knekke koden i forholdt til den spanske keeperen Dario Zoobi.

Norge gikk til pause med en 11-10 ledelse og tro på seg sjøl.

Kristiansens kanoner

Veronica Kristiansen åpnet kampen anonymt, men hevet seg skikkelig. Etter pause prikket hun inn fire kjappe og bidro sterkt til at de norske jentene plutselig ledet kampen med fire mål.

- Ingen tvil om at Kristiansen har hatt noen alvorsprater med seg selv i løpet av de to dagene som har gått siden Brasil-kampen, konstaterte Havang.

Etter Brasil-kampen tok Kristiansen til tårene. Det var det liten grunn til i går. Plutselig satt alt som det skulle. Med sju mål ble hun norsk toppscorer.

Fra krig til lek

Utover i andre omgang tok Norge mer og mer kommandoen, ledelsen vokste til både fem og seks mål - og alt var i realiteten avgjort.

Det som i første omgang var en krig, ble en lek etter pause. Til slutt ble det en tremåls-seier etter litt slurv på slutten.

De norske håndballjentene er back in business.

Alle vet hvor moro det kan bli framover.