- For pokker, vi er stygge nok fra før

Steinar Nilsen nekter å delta på spillernes opprykks-stunt.

MOT OPPRYKK: Tromsø-spillerne sparer skjegg til opprykket er sikret. - For pokker, vi er stygge nok fra før, vi kan ikke gjøre oss enda styggere med noe skjegg i trynet, sier Steinar Nilsen - som nekter å være med på stuntet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MOT OPPRYKK: Tromsø-spillerne sparer skjegg til opprykket er sikret. - For pokker, vi er stygge nok fra før, vi kan ikke gjøre oss enda styggere med noe skjegg i trynet, sier Steinar Nilsen - som nekter å være med på stuntet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Tromsø koblet grepet om annenplassen og direkte opprykk fra 1. divisjon ved å slå Hødd med solide 5-0 i mandagens kamp.

Steinar Nilsens gutter utnyttet dermed søndagens gavepakke fra naboen Tromsdalen, som slo Mjøndalen 2-1 på bortebane.

Tromsø økte avstanden til serietreer Mjøndalen til sju poeng med seks serierunder igjen å spille.

To fra Andersen Magnus Andersen åpnet scoringsfesten etter 16 minutter på Alfheim da han sendte inn et lavt skudd. Hans Nordbye fant også nettmaskene da han ikke fant noen å spille til og gjorde alt selv i tilleggstiden like før pause.

Remi Johansen tok seg forbi Hødd-forsvaret med en utsøkt vipp da han økte til 3-0 etter 67 minutters spill.

Andersen fikk det enkelt da han bredsidet inn sitt annet mål og 4-0 i en situasjon der Tromsø-spillerne nærmest sto i kø for å avslutte. Få minutter senere økte Morten Moldskred til 5-0 da han fikk gå uhindret gjennom et stillestående Hødd-forsvar.

Lar skjegget gro Tromsø-spillerne har bestemt seg for å la skjegget gro til opprykket er sikret. Det stuntet er ikke Tromsø-trener Steinar Nilsen med på.

- For pokker, vi er stygge nok fra før, vi kan ikke gjøre oss enda styggere med noe skjegg i trynet. Der er vi nødt å ha noen fordeler av å være trenere. Vi betaler andre priser hvis det går dårlig i fotballkamper. Så får spillerne ta skylden hos samboerne sine for at de ser jævlige ut, sa Steinar Nilsen til Nordlys.

Det var Tromsøs Zdenek Ondrasek som kom med ideen. Han advarer sine lagkamerater om at hvis noen barberer seg så vil det bli bot.

Hødd blir værende på 11.-plassen med 30 poeng. Laget ligger seks poeng foran Alta, som er øverst blant lagene på nedrykksplass.

(NTB)