For sein til sin første trening som kaptein

Skjelbred møtt med sarkastisk applaus.

LONDON (Dagbladet): Resten av landslaget sto i midtsirkelen, klare for å ta fatt på kveldens Wembley-trening. Da kom den ferske kapteinen løpende.

For Per Ciljan Skjelbred og hans gamle Rosenborg-kompis Alexander Tettey var et par minutter på etterskudd i kveld, og ble hyllet med sarkastisk applaus fra glisende landslagskamerater ute på Englands irrgrønne nasjonalarena.

- En diger utfordring
I morgen, derimot, skal Skjelbred være den første ut på banen.

- Så klart jeg er stolt. Jeg kan ikke si noe annet. Men ute på banen kan jeg ikke gjøre så mye mer for min egen del. Jeg skal gjøre det jeg kan, bidra med det jeg kan i gruppa, og prøve å være positiv og hjelpe til, sier Skjelbred.

- Du starter med to formidable oppgaver: Å lede landslaget ut på Wembley mot England, deretter venter Italia på Ullevaal?

- Jeg tror kampen her blir stor for oss alle. Vi spiller på Wembley, en stor arena, mot et godt fotballag. Det blir en diger utfordring. Vi gleder oss. Italia kommer etterpå, men det får vi ta da, sier Skjelbred til Dagbladet.

- En ære For det var en nøktern 27-åring som møtte pressen et par timer etter at han hadde fått spørsmålet fra Per-Mathias Høgmo om han ville bli Norges neste landslagskaptein.

- Jeg kunne ikke si nei, selvfølgelig. Det å være kaptein for et landslag er en hver fotballspiller sin drøm. En ære. Jeg er glad, for det er noe spesielt. Men samtidig - jeg forandrer meg ikke som type uansett om jeg er kaptein eller ikke, og det tror jeg Per (Høgmo) vet også, sier Skjelbred.

Og legger til:

- Jeg håper jeg kan være et forbilde både på og utenfor banen for andre fotballspillere. Jeg vet jo hvordan det var da jeg selv var ung. Jeg er en bidragsyter i gruppa, og vil bidra til at vi når målet vårt - som er å komme oss videre fra kvalifiseringspulja.

Da han fikk spørsmål om hvordan det blir å utveksle håndtrykk med Englands kaptein, Wayne Rooney, svarte Skjelbred:

- Det største jeg har gjort er å ta David Beckham i hånda. Det blir ikke mye større enn det.