DET FØRSTE OFFISIELLE:  Anette Sagen taklet oppstyret om snikhoppingen i nye Holmenkollen til en 6'er på treningen. Her jubler hun etter å ha gjennomført dert første offisielle hoppet i milliardbakken. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.
DET FØRSTE OFFISIELLE: Anette Sagen taklet oppstyret om snikhoppingen i nye Holmenkollen til en 6'er på treningen. Her jubler hun etter å ha gjennomført dert første offisielle hoppet i milliardbakken. FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX.Vis mer

- For seint for kvinnehopp i Kollen-VM neste år

Men Oslo bystyre sender krav til FIS.

|||

Oslos ordfører Fabian Stang (H) har et samlet bystyre bak seg når han krever at kvinner må slippe til og hoppe i Holmenkollen under neste års ski-VM.

- I Oslo skal alle behandles likt, uansett kjønn, farge eller religion. Vi kan ikke godta en generell utestengning av kvinner. Spesielt ikke i et anlegg som er finansiert av kommunen, sier Stang til Aftenposten.

Med støtte fra samtlige sju gruppeledere i Oslo bystyre sendte ordføreren onsdag et brev til presidenten i det internasjonale skiforbundet FIS, Gian Franco Kasper, der Stang advarer FIS mot å stå hardt på en avgjørelse som vil provosere det norske folk.

For under ski-VM neste år planlegger FIS at kvinnene kun skal få hoppe i den mindre Midtstubakken, og ikke i den nye Holmenkollen.- Skal ikke komme uforberedtStang sier at Anette Sagens innvielseshopp og debatten rundt Bjørn Einar Romørens snikhopp har «synliggjort den unisone holdningen blant folk».

- Da ville det være lumpent ikke å advare FIS, så de kommer uforberedt, sier han.

Ordføreren erkjenner at verken han eller kommunen kan presse FIS, men sier at han har tro på at et så klart signal fra toppledelsen i en by som har investert så mye i penger i et nytt anlegg, vil bli lyttet til.


- Mot sin hensikt

President Sverre Seeberg i Norges Skiforbund mener at kravet kan virke mot sin hensikt:


- Det viktigste nå er å få opp bredden og antall nasjoner som satser på hopp, slik at kvinnehopp kan komme på OL-programmet i 2014. Å skulle øke bakkestørrelsen nå, kan gjøre at nasjoner faller fra, hevder Seeberg.


Direktør for Ski-VM 2011, Åsne Havnelid, sier at rennprogrammet allerede er lagt, og at det er ganske trangt og en omfattende kabal som blant annet har med sendetider i internasjonalt TV å gjøre.

Derfor tror hun det er for seint å endre programmet, som altså legger opp til at kvinnene skal hoppe i den mindre Midtstubakken.

Leder i Kollenhopp, Roar Gaustad, sier at forslaget fra kommunen er utmerket, og at han støtter kravet 100 prosent, til tross for at han er utpekt både som mannssjåvinist og kvinnehater.

(NTB).