Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyting:

For seks år siden kom Svendsen med totalslakt. Nå må han tilbake til stedet han aldri ville besøke

«Håpet at jeg aldri mer skulle tilbake dit. Det var like mye grus som snø».

KLAR: Emil Hegle Svendsen under et pressetreff med landslaget i skiskyting på Scandic Holmenkollen Park hotell før verdenscupen i Holmenkollen 2017.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KLAR: Emil Hegle Svendsen under et pressetreff med landslaget i skiskyting på Scandic Holmenkollen Park hotell før verdenscupen i Holmenkollen 2017. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (31) har vist god form i verdenscupen etter VM og er et norsk håp før rennene i Holmenkollen i helga.

Allerede nå er litt av fokuset rettet mot neste års høydepunkt:

OL i Pyeongchang - et sted som Svendsen håpet at han var ferdig med etter VM samme sted i 2009.

I et intervju med Dagbladet i juli 2011, fortalte Svendsen:

- For å være helt ærlig, håpet jeg at jeg aldri mer skulle tilbake dit. Rammen rundt er det veldig fort gjort å snakke om, for det var ikke noen ramme rundt. Det var maks et par hundre tilskuere. Løypene gikk på en golfbane og var mildt sagt dårligere. Det var like mye grus som snø. Og været skiftet fra 15 varmegrader og sprutregn den ene dagen til minusgrader neste dag, sa Svendsen, og kom med følgende dom:

- Det var rett og slett helt jalla.

SKUFFET I 2009: Emil Hegle Svendsen var ikke fornøyd med forholdene under VM i Pyeongchang i 2009.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
SKUFFET I 2009: Emil Hegle Svendsen var ikke fornøyd med forholdene under VM i Pyeongchang i 2009. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Rare plasser

I dag er tonen litt annerledes - men Svendsen er fortsatt ingen superfan av den neste OL-byen. Han valgte å droppe prøve-OL i Sør-Korea nylig, for å lade batteriene til verdenscupavslutningen.

- Jeg har vært i Pyeongchang to ganger før. Skiskyting er ingenting i Sør-Korea. Vi utøverne vil helst gå der det er god stemning, som i Norge eller nedover i Europa. OL havner ofte på litt rare plasser, men det må vi forholde oss til, sier Svendsen.

- Er du like kritisk nå, som i 2011?

- Det jeg var kritisk til var at løypene var dårlige. At det var sand i løypa. Jeg er ikke like negativ nå. Den gangen likte jeg ikke stedet. Nå har jeg blitt eldre og har skjønt at det finnes viktigere ting i livet. Jeg håper det blir et bra OL, men jeg er spent, ja, sier Svendsen til Dagbladet.

Dårlig grunnlag

Svendsen hadde et svakt VM - men har nå levert gode plasseringer i verdenscupen med to tredjeplasser nylig.

- Batteriet var flatt og jeg har ladet de opp igjen. Jeg har trent mindre - en medium mengde - og slappet mye av. Da kommer formen tilbake. Jeg tror det var lurt å stå over prøve-OL. Det kunne fort bli for mye. Å gå renn med dårlig grunnlag tømmer batteriene raskt. Det er det jeg må lære av. Jeg skulle aldri konkurrert så mye tidligere i sesongen, sier Svendsen.

Trønderen kan se tilbake på en variabel sesong før verdenscupavslutningen i Holmenkollen. Starten av sesongen var preget av sykdom før han virkelig fant formen på vinteren med flere god plasseringer rundt nyttår.

Til VM reiste han med god innsats i verdenscupen.

Men VM ble en fiasko. Hans beste individuelle plassering var en 27. plass på normaldistansen. Rett etter målgang på sprinten (nr. 36) kollapset han i målområdet.

- Det viktigste nå er at helsen er bra. Jeg gleder meg til å gå i Holmenkollen i helga, sier Svendsen.

Programmet for Holmenkollen:

Fredag:

14.00 Sprint kvinner, 7,5 km

16.30 Sprint menn, 10 km

Lørdag

12.45 Jaktstart kvinner, 10 km

15.00 Jaktstart menn, 12,5 km

Søndag

11.15 Fellesstart kvinner, 12,5 km

13.30 Fellesstart menn, 15 km

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media