STERK HISTORIE: Seks år etter at venstre bein måtte amputeres etter et skrekkfall på Kvitfjell, kjørte Matthias Lanzinger søndag inn til paralympics-sølv i super-G for stående. Foto: AFP PHOTO / JURE MAKOVEC
STERK HISTORIE: Seks år etter at venstre bein måtte amputeres etter et skrekkfall på Kvitfjell, kjørte Matthias Lanzinger søndag inn til paralympics-sølv i super-G for stående. Foto: AFP PHOTO / JURE MAKOVECVis mer

For seks år siden måtte han amputere etter fall i Kvitfjell. I dag tok han sølv i paralympics

- Jeg er svært lykkelig.

Seks år etter at venstre bein måtte amputeres etter et skrekkfall på Kvitfjell, kjørte Matthias Lanzinger søndag inn til paralympics-sølv i super-G for stående.

- Jeg er selvsagt svært lykkelig. I den bløte snøen som følge av mildværet er det enormt vanskelig å kjøre med protese, sa østerrikeren.

33-åringen ble slått bare av landsmannen Markus Salcher, som etter utforgullet lørdag sikret seg en ny seier.

Lørdag ble Lanzinger nummer fire i utfor. Han kommer til start også i flere alpinøvelser.

Lanzinger var i sin tid juniorverdensmester og tok steget opp blant beste i verdenscupen før uhellet var ute. 2. mars 2008 pådro han seg et komplisert brudd i leggen da han falt i super-G-rennet i Kvitfjell. Som følge av skadens alvor og oppståtte komplikasjoner måtte beinet amputeres.

(NTB)