Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petra Kvitova vant i comebacket:

For seks måneder siden ble hun brutalt angrepet med kniv. - Jeg fikk tårer i øynene av å se henne

Petra Kvitova vant i følelsesladd comeback

FØLELSESLADD COMEBACK: Petra Kvitova gjorde comeback på tennisarenaen i helgen, seks måneder etter at hun ble ranet og overfalt i eget hjem. Foto: Alfonso Jimenez/REX/Shutterstock
FØLELSESLADD COMEBACK: Petra Kvitova gjorde comeback på tennisarenaen i helgen, seks måneder etter at hun ble ranet og overfalt i eget hjem. Foto: Alfonso Jimenez/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i desember at tennis-stjerna Petra Kvitova ble brutalt ranet og angrepet med kniv i sitt eget hjem. I et forsøk på å forsvare seg ble 26-åringen stygt skadet i hånda, noe som ga karrieretruende skader.

Men rehabiliteringen har gått bedre enn forventet, og derfor var hun tilbake på tennisarenaen i den prestisjetunge turneringen French Open søndag, seks måneder etter episoden. Der slo hun tilbake med seier.

- Takk for alt, dere har hjulpet meg gjennom denne vanskelige tiden. Jeg er fornøyd med spillet. Jeg er glad for at jeg ikke kjente noen smerter. Jeg har lovet doktoren min, som ga meg grønt lys til å spille, at om jeg kjente noen smerter skulle jeg gi meg med en gang, sier den tsjekkiske jenta ifølge BBC.

ALVORLIG SKADET: Men Kvitova har kommet seg raskere enn forventet. Foto: AP Photo/Petr David Josek
ALVORLIG SKADET: Men Kvitova har kommet seg raskere enn forventet. Foto: AP Photo/Petr David Josek Vis mer

Tårer i øynene

Kvitova har lenge vært helt i verdenstoppen i tennis. På sitt beste var hun ranket som nummer to i verden - i oktober 2011. Akkurat nå er hun ranket som verdens 16. beste kvinnelige tennisspiller. Hennes to største triumfer har kommet i Wimbledon, i 2011 og 2014.

Søndagens comeback ble følelsesladd. Hun fikk også stor støtte fra rivalene i tennismiljøet.

- Gratulerer, Petra Kvitova, for så mye mer enn å vinne en tenniskamp i dag, skriver amerikanske Julia Boserup - kvinnen Kvitova slo ut av turneringa - på Twitter.

Franske Alize Cornet var rørt etter comebacket:

- Jeg fikk tårer i øynene av å se Petra Kvitova vinne comeback-kampen. Så emosjonelt og inspirerende. Bravo! skriver Cornet.

Rystet etter ranet

Det var altså i desember at 26-årige Kvitova ble overfalt og ranet i sitt eget hjem.

- Takk for alle hjertevarmende meldinger. Som dere kanskje har hørt, så ble jeg angrepet i leiligheten min av en person med kniv. I et forsøk på å forsvare meg selv, ble jeg stygt skadet i venstrehånda, skrev Kvitova på Facebook.

- Jeg er rystet og skjelver, men heldigvis er jeg i live. Skaden er alvorlig og jeg må til en spesialist, men alle som kjenner meg vet at jeg er sterk og vil kjempe meg videre. Takk for all kjærlighet og støtte. Nå trenger jeg litt privatliv for å fokusere på å komme tilbake, skriver Kvitova

Kvitovas agent mente at tennisstjerna var et tilfeldig offer.

- Det var en helt tilfeldig episode, ingen ville angripe eller rane henne fordi hun er Petra Kvitová, sa 26-åringens agent Karel Tejkal.

I den andre runden av French Open møter hun amerikanske Bethanie Mattek-Sands.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!