Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ligacupen:

Før semifinalen: - Hvis ikke Liverpool vinner i kveld, kan hele sesongen rakne

Dagbladet har sett nærmere på kveldens semifinale.

LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix
LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I kveld spilles den andre kampen i ligacupens semifinale mellom Liverpool og Southampton.

Merseyside-klubben har mulighet til å revansjere seg etter 1-0-tapet på St. Mary’s for to uker siden.

Godt keeperspill fra Liverpool-målvakt Loris Karius i det første oppgjøret gjorde at Liverpool slapp unna med kun et mål i sekken. Hjemmelaget tok ledelsen ved Nathaniel Redmond etter bare 20 minutter, en scoring som ble kampavgjørende.

Forventer innsats

Under mandagens pressekonferanse uttalte Liverpool-manager Jürgen Klopp følgende til det fremmøtte pressekorpset:

- Om det er 0-0 eller 1-0 spiller ingen rolle. Om det hadde vært 3-0 måtte vi kanskje tenkt annerledes. Men det er bare 1-0, så alt er fortsatt mulig for oss, sa Klopp.

Etter en skuffende forestilling mot Swansea i helga, presiserte tyskeren at Anfield-publikummet vil spille en viktig rolle mot Southampton.

- Southampton har alltid forsvart seg dypt mot oss, og det er et tegn på respekt. Det er to kamper igjen i turneringen som gjenstår. Jeg forventer 100 prosent fra oss. Jeg forventer 100 prosent fra fansen. Vi vil være klare, sa Liverpool-manageren.

Van Dijk tvilsom

En spiller som har vært sterkt linket til Liverpool den siste tiden er Southampton-stopper Virgil van Dijk. Nederlenderen måtte ut med skade da Southampton slo Leicester 3-0 i helga, og regnes som tvilsom til returoppgjøret på Anfield.

- Han fikk et spark på ankelen, og kunne ikke fortsette. Det er ikke alvorlig, men jeg vet ikke om han kan spille mot Liverpool. Vi må vente å se, uttalte Southampton-manager Claude Puel til klubbens nettsider.

Puel tror ikke resultatet fra den første kampen er tilstrekkelig for å gå videre, og konstaterer at det blir viktig å holde fokus.

- Det vil bli viktig å score på bortebane og holde fokus på spillet vårt, ikke bare å tenke på resultatet og forsvare, sa franskmannen til Southamptons hjemmesider i forkant av kveldens semifinale.

Matip tilbake

Noe Liverpool-supporterne kan prise seg lykkelig over er at Joel Matip er klar for spill igjen. Den kamerunske midtstopperen har stått over en rekke kamper på grunn av problemer med spilletillatelsen.

Matip ønsket ikke å spille for Kamerun under Afrikamesterskapet, og kunne heller ikke bidra for Liverpool uten landslagets tillatelse.

Det er ingen hemmelighet at Jürgen Klopp har vært oppgitt over situasjonen, men på fredag kom FIFA omsider fram til at Matip igjen kan spille for de røde.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad legger ikke skjul på at Matip har vært savnet i Liverpools forsvar.

- Liverpool har mangla fire av sine kanskje fem beste spillere, i Mané, Henderson, Coutinho og Matip. Med Matip inn for Klavan ser det veldig annerledes ut, og det tror jeg Klopp vil benytte seg av mot Southampton, sier Wikestad til Dagbladet.

PREMIER LEAGUE-EKSPERT: Kasper Wikestad. Foto: NTB Scanpix
PREMIER LEAGUE-EKSPERT: Kasper Wikestad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forløsende å spille cup

Kommentatoren tror det kan være gunstig for Liverpool å spille i annen turnering, etter flere skuffende kamper.

- Jeg tenker at det er helt, helt åpent. Southampton hadde muligheten til å få seg et skikkelig forsprang, men klarte ikke det. Liverpool er helt klart 100 prosent med selv om de har slitt med litt av hvert i det siste. Det kan være forløsende for Liverpool å spille i en annen turnering, forteller fotballeksperten.

På tross av at Liverpool ligger under 1-0 fra forrige oppgjør holder TV 2-profilen en ørliten knapp på Jürgen Klopps mannskap.

- I kampene hvor Liverpool skal styre har de jo slitt, særlig mot lag som er gode på kontringer. Southampton har gode kontringsspillere i både Tadic, Long og Redmond. Det blir ikke lett, sier han.

- Det skal sies at Southampton ikke har vært i kjempeform heller, før mot Leicester i helga. De har vært fryktelig varierende og dårlig på bortebane. Det er i utgangspunktet helt åpent, men jeg setter Liverpool som en ørliten favoritt, innrømmer Wikestad.

- Sesongen kan rakne

Dagbladets fotballekspert, Morten Pedersen, tror hele sesongen kan rakne om ikke Liverpool slår Southampton onsdag kveld.

- Denne kampen er enda større enn det Klopp trodde da han først dro opp til Southampton. Liverpool har fortsatt til gode å vinne mot ordentlige fotballag i 2017. Om det fortsatt står etter kampen mot Southampton kan hele sesongen rakne, sier Pedersen.

Han mener sjansene absolutt er tilstede for at Puels menn går videre på Anfield.

- Southampton må forsvare seg godt. At van Dijk er tvilsom hjelper dem ikke. I det siste har Plymouth spilt 0-0 og Swansea vunnet 3-2 på Anfield, og da kan selvfølgelig Southampton gjøre samme, mener Dagbladets ekspert.

- Jeg holder Liverpool som favoritt. Jeg håper på enten tre nordmenn i finalen, eller den ultimate finalen: Liverpool mot Manchester United, avslutter han.

Vinneren over to kamper vil møte Manchester United eller Hull i finalen. Det ble 2-0 i det første oppgjøret på Old Trafford. Den andre kampen spilles torsdag på KCOM Stadium.

  • Liverpool-Southampton sendes på Eurosport Norge klokken 21.00.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling