Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For sexy for den australske kreftforeningen

Trakk støtte til golfkalender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Australske idrettsutøvere er kanskje verdens mest frimodige. I 1999 startet de australske fotballjentene «Mathildas» trenden, med sin nakenkalender.

Og foran OL i 2000 kledde 29 australske utøver av seg for kalenderen «Sydney-drømmer».

Nå er det golfjentene som skaper oppstyr med en kalender der de stiller opp i sexy undertøy. Inntektene fra «Top Shots» går til kreftforskning og kalenderen skulle støttes av den australske kreftforeningen, som tillot bruk av logo.

Men det var bare fram til de så bildene.

Ikke sporty

Alle de 12 australske golfjentene viser mye hud på de månedsbildene. Så mye at kreftforeningen ikke ville ha navnet sitt på produktet. Foreningen trodde på forhånd kalenderen ville inneholde sporty golfbilder av jentene.

Halve opplaget måtte trykkes om igjen, og overskuddet som går til forskning minker automatisk.

Tidligere golfproff Jenny Sevil sto bak ideen om kalenderen. Hun er skuffet over beslutningen til kreftforeningen, og påpeker at noe av poenget med bildene var å vise fram andre sider av golfjenter i Australia.

- Kvinnegolf har har ikke fått den oppmerksomheten den fortjener her i landet. Jeg ser på dette som en måte å endre imaget på, og samtidig får de australske jentene fler sponsorer, sier Sevil til australske Daily Telegraph.

For en god sak

22-årige Sarah-Jane Kenyon er januarjenta, og forteller til Sunshine Coast Daily at verken foreldrene eller kjæresten har klaget på bildet.

- Det er for en god sak. Dessuten trenger jentegolfen et oppsving. Vi spiller bare et par turneringer her ute. Forhåpentligvis skaper dette interesse og folk kommer for å se oss spille, sier Kenyon.

Kalenderen kom på gata i Australia 25. november.

- Den viser at den nye generasjonen jenter fortjener å bli kikket på én gang til, på grunn av deres fysikk, blikk for mote og evnene på golfbanen, sier Sevil.

• Les også: Natalie Gulbis - modellen som sjokkerer golfproffene

GLAM-KALENDER: Denne 2007-kalenderen er til salgs, men nå uten støtte fra kreftforeningen i Australia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!